Türkiye'den Haydut İsrail'in Sumud Aktivistlerine Saldırısına Sert Tepki

Türkiye'den Haydut İsrail'in Sumud Aktivistlerine Saldırısına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakanın, İsrail tarafından alıkonulan Küresel Sumud Filosu katılımcılarına yönelik sözlü ve fiziki şiddet uygulamasını lanetledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail tarafından hukuka aykırı bir şekilde uluslararası sularda müdahale edilen Küresel Sumud Filosu katılımcılarına yönelik sözlü ve fiziki şiddet uygulamasını lanetliyoruz." denildi.

İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımın baş aktörlerinden olan söz konusu bakanın, Netanyahu hükümetinin şiddet odaklı ve barbar zihniyetini tüm dünyaya bir kez daha alenen gösterdiği belirtilen açıklamada, "Alıkonulan vatandaşlarımızın ve diğer filo katılımcılarının derhal ve salimen serbest bırakılmaları için ilgili diğer ülkelerle beraber her türlü girişim yapılmakta olup, en kısa zamanda sonuç alınması için çabalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler