'Türkiye'yi Satın Alırım' Demişti: PETLAS'ın Sahibi Abdülkadir Özcan Gözaltına Alındı! Evinden Çıkanlar Şok Etti
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ticareti ve fuhuş soruşturması kapsamında düğmeye basıldı.
Geçtiğimiz dönemde Türk Hava Yolları (THY) uçağında çıkardığı tartışma esnasında kaydedilen "Ben milyar dolarlık adamım, Türkiye’yi satın alırım" sözleriyle kamuoyunun tepkisini çeken PETLAS’ın sahibi Abdulkadir Özcan, bu kez emniyetin düzenlediği şok bir operasyonla gündemde.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ticareti ve fuhuş soruşturması kapsamında düğmeye basıldı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
PETLAS'IN SAHİBİ ABDÜLKADİR ÖZCAN DAHİL 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma çerçevesinde PETLAS'ın sahibi Abdulkadir Özcan'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli ile umuma açık eğlence mekanı olarak faaliyet gösteren 5 işletmenin yöneticileri olduğu belirtilen 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerinin belirlenen adreslere düzenlediği operasyonlarda Özcan'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
EVİNDEN ZULA ÇIKTI
Operasyon kapsamında Abdulkadir Özcan'ın ikametinde de arama yapıldı. Aramada, daralı ağırlığı 175,45 gram olan ve ilk incelemede renk, koku ve görünümü itibarıyla esrar olduğu değerlendirilen madde bulundu. Ele geçirilen maddenin kesin niteliğinin belirlenmesi için kriminal incelemenin sürdüğü belirtildi. Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

"TÜRKİYE’Yİ SATIN ALIRIM" SÖZLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ
Abdulkadir Özcan, daha önce 13 Aralık 2024'te Türk Hava Yolları'nın Dubai-İstanbul seferinde yaşanan olayla gündeme gelmişti.
Business Class bölümünde seyahat eden Özcan'ın, kabin ekibinin alkol servisini durdurmasının ardından görevliler ve diğer yolcularla tartıştığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Olay sırasında Özcan'ın, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Ben milyar dolarlık adamım. Türkiye'yi satın alırım.” şeklinde bağırdığı görülmüştü.

THY KARA LİSTEYE ALMIŞTI
THY tarafından yapılan açıklamada, Özcan'ın alkolün etkisiyle taşkınlık çıkardığı ve kabin ekibi ile yolculara sözlü saldırıda bulunduğu belirtilmişti.
Kabin ekibince kelepçelenerek etkisiz hale getirilen Özcan, uçağın İstanbul'a inişinin ardından kolluk kuvvetlerine teslim edilmişti. THY de olayın ardından Özcan'ı kara listeye almıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.