Twitter'ın Elon Musk'a maliyeti ağır oldu

Twitter'ın Elon Musk'a maliyeti ağır oldu

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından birçok önemli reklam veren, platformdaki harcamalarını durdurma endişeleriyle birlikte milyarder iş adamının yapabileceği değişiklikler konusunda endişe duydu.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ve şirkette köklü değişikliklere giden iş insanı Elon Musk, platformun reklam gelirlerindeki yüzde 50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle nakit akışının ekside olduğunu bildirdi.

euronews'teki habere göre Musk, bu durumun, mart ayında yaptığı ve Twitter'ın haziran ayına kadar pozitif nakit akışına ulaşabileceği yönündeki beklentisinin de gerisinde kaldığını dile getirdi.

Bir Twitter kullanıcısının şirkette 'yeniden sermayelendirme' yönündeki "Vizyonunuzu anlayan bir konsorsiyumu bir araya getirmeli (kamu hizmeti mi, nakit akışı yaratmaya yönelik bir işletme mi olduğu size kalmış) ardından daha uygun koşullarda dönüştürülebilir tahviller için bir ihale / takas teklifi yapmalısınız" önerisine cevap veren Musk, "Başka bir şey yapma lüksüne sahip olmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Milyarder iş insanı, pazar günü yazdığı bir başka iletide ise şirketin reklam gelirlerinde haziran ayında da beklenen artışı göremediğinin altını çizerek, "Temmuz ayı biraz daha umut verici" dedi.

1,5 milyarlık dev fatura

Musk, sohbet odaları programı "Twitter Spaces"in de henüz gelir elde etmediği ve "tamamen maliyetli" olduğu bilgisini paylaştı.

Musk, 2022 yılında görevi devraldığında maliyetleri düşürmek amacıyla şirketin 7 bin 500 çalışanının yaklaşık yarısını işten çıkarmıştı.

Pazar araştırma firması Sensor Tower'ın tahminlerine göre, reklam veren harcamaları bu sene başındaki iki aylık dönemde yüzde 89 düşüşle 7,6 milyon dolara geriledi.

En büyük 10 reklam veren, Musk'ın Twitter'ı satın alınmasından önce, eylül-ekim 2022 döneminde reklamlar için 71 milyon dolar harcamıştı.

Twitter'ın tahtını salladığı yorumları yapılan Meta'nın yeni piyasaya sürdüğü metin tabanlı uygulaması Threads, hali hazırda 150 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Musk'ın şirketi satın almasının ardından birçok önde gelen reklam veren, Elon Musk'ın yapabileceği değişikliklerle ilgili endişeler nedeniyle platformdaki harcamalarını durdurmuştu.

Bu durum, Twitter'a yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir fatura bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya