Ünlü Seks Koçu, Cinsel Yaşamı İyileştirmenin Formülünü Açıkladı

Ünlü Seks Koçu, Cinsel Yaşamı İyileştirmenin Formülünü Açıkladı

Dünyaca ünlü seks koçu Zoë Kors, cinsellikte mutluluğun formülünü açıkladı.

Zoë Kors, Newsweek Dergisi'nin son sayısında yer alan makalesi ile gündemde. İşte sağlıklı ve mutlu seksin anahtarı olabilecek detaylar...

Yirmili yaşlarımda on yıllık cinsiyetsiz bir evliliğim vardı. İşte, söyledim. Çok sevdiğim bir adamla evlendim. Sevgi dolu, eğlenceli ve muhteşemdi ama onunla seks yapma düşüncesi tüylerimi diken diken ediyordu. Sonunda, ayrıldım.

Benim için eksik olan, jinekoloji ve terapinin yetersiz kaldığı yerde kocamla olan duygusal ilişkimin onunla fiziksel ilişkimi nasıl etkilediğini anlayamamış olmamdı. Kocasını seven sağlıklı, eğitimli, kendini bilen genç bir kadının açıklanamaz bir şekilde cinsel dürtüsünü nasıl kaybettiğini merak ediyordum. Bu beni cinselliğin gerçek doğasını keşfetmek için ömür boyu sürecek bir yola koydu.

Kapsamlı araştırmam, psikoloji, sinirbilim, meditasyon ve mistisizm alanlarını okumayı ve araştırmayı içeriyordu. Kişisel görevim ancak on yıl sonra profesyonel mesleğim haline geldi. Seks koçu olarak özel muayenehanemi açtığımda beni en çok şaşırtan şey, seks konusunda neredeyse evrensel olan yönelim bozukluğuydu. Konuşma üstüne konuşma, yakın ilişkilerimiz söz konusu olduğunda çoğumuzun bedenlerimiz, zihinlerimiz ve kalplerimiz hakkında ne kadar az şey bildiğini fark etmemi sağladı.

nlu-seks-kocu-cinsel-yasami-iyilestirmenin-formulunu-acikladi1.webp
Sadece şimdi geriye bakıp kocamla yatakta ve yatak dışında ilişkimin mikro ve makrosunu görebiliyorum ve cinsel ilişkimizi ustaca yönlendirmenin ikimizi de on yıl boyunca acı çekmekten kurtaracağını kabul ediyorum. aksi takdirde sevgi dolu ve saygılı bir ortaklıktı.


Bir düzineden fazla yıl sonra ve binlerce müşteriyle çalıştım, başkalarına seks ve yakınlığın gizemli manzarasında gezinmelerinde yardımcı olabiliyorum. Arzu uyuşmazlığı, düşük ya da olmayan cinsel dürtü ya da yatak odasındaki sade can sıkıntısı olsun, kendimi yıllar önce duymayı dilediğim şeyi söylerken buluyorum, "Bir çıkış yolu var. Böyle olmak zorunda değil. " İşte seks hayatınızı iyileştirmenin üç sırrı:

Orgazmı seksin amacı yapmaktan vazgeçin
Beni yanlış anlama, orgazm harikadır. Hepimiz daha fazla orgazm olsaydık, eminim dünya daha iyi bir yer olurdu - özellikle de "orgazm boşluğu"nun gerçek olduğu kadınlar. Ancak orgazmı seksin amacı sandığımızda, yol boyunca her türlü zevki deneyimleme fırsatını kaçırırız.

Müşterilerimden yapmalarını istediğim bir şey, önceden belirlenmiş bir süre boyunca (genellikle iki ila dört hafta) orgazm olasılığını masadan kaldırmaktır. Partnerli ya da yalnız seks yapsınlar, onları sekse devam etmeye ama orgazm olmayı bırakmaya teşvik ediyorum. Bunu yaparken, onları ilişkilerini zevkle keşfetmeye davet ediyorum.

NEWSWEEK ABONELİK TEKLİFLERİ >
Müvekkilim Kate'in bir partnerle orgazma ulaşma mücadelesi öyküsü vardı, bu kendi kendisiyle birlikteyken karşılaşmadığı bir sorundu. Yeni bir ilişkiye girdiğinde ve seks sırasında orgazm olamama şeklindeki tanıdık kalıbına ve partnerinin egosunu korumak için orgazm numarası yapmak da dahil olmak üzere tüm telafi edici davranışlara düşmek istemediğinde bana ulaştı. Partnerini, orgazm olmadan birbirlerine her türlü zevki vermeyi denedikleri bir "zevk laboratuvarına" davet ettirdim. Buldukları şey, Kate'in dediği gibi yaşamı değiştiriyordu. Sadece yeni bir zevk düzeyi bulmakla kalmadı, aynı zamanda sonunda seks sırasında "kafasından çıkabildiğini" bildirdi. O ve partneri orgazm moratoryumunu sonlandırdıktan kısa bir süre sonra,

Yavaşladığımızda ve bedenlerimize yavaş yavaş uyarılmanın doğal aşamalarına açılma şansı verdiğimizde, zihnimize de an be an olanları işleme ve orada bulunma fırsatı verdiğimizi gözlemledim.

Enstrümanınızda Ustalaşın
Lisedeyken, kız arkadaşlarım ve benim, Boston Kadın Sağlığı Kitapları Kolektifi tarafından yayınlanan "Bedenimiz Kendimiz" adlı bir kitabımız vardı. Evrimleşen genç bedenlerimiz için bir kullanım kılavuzu gibiydi. Vücudumu ve nasıl çalıştığını anlamam için bana iyi bir başlangıç ​​yaptı, ancak yıllar sonra cinsel dürtüm açıklanamaz bir şekilde ortadan kalktığında ve cinsiyetsiz evliliğimde mücadele ederken, bana yardımcı olacak tek şey daha da büyük bir bedene sahip olmak olurdu. bilgi derinliği, sadece anatomim hakkında değil, fizyolojim hakkında.

Konu seks olduğunda bilgi güçtür. Cinsiyet fizyolojisi hakkında parmaklarımızın ucunda bilime dayalı bilgi için birçok kaynak var.
Cinsel tepkiniz hakkında bilişsel olarak öğrenebileceklerinizin ötesinde, bedeninizi deneyimsel olarak öğrenmek, seksten aldığınız zevke doğrudan katkıda bulunacaktır. Müvekkilim Grace bunun nasıl çalıştığına iyi bir örnek. Grace, evlilik öncesi seksin tehlikeli ve ahlaksız olduğuna inanarak yetiştirildi. Mastürbasyona karşı da uyarıldı. Grace bir yetişkin olduğunda, ailesine yakın kalmasına rağmen, çocukluğundan gelen birçok değer ve bakış açısını reddetti.

Üniversiteden sonra ülke çapında taşındı, kariyerine başladı, biriyle tanıştı ve nişanlandı. O zaman bana ulaştı çünkü çok daha deneyimli olan partneriyle seks yapmaktan çekindiğini hissetti. Partneri cömert bir aşıktı ve ona düzenli olarak cinsel tercihlerini soruyordu; neyi sevdiğini ve ona nasıl dokunacağını. Grace bu soruların hiçbirine cevap bulamadı. Kendinden zevk almanın felsefi olarak yanlış olduğuna inanmasa da, bu sık yaptığı bir şey değildi ve yaptığında bile çelişkili, suçlu veya biraz utanmış hissediyordu.

Grace'i kendisi için bir zevk laboratuvarı yaratmaya davet ettim. Sadece cinsel organını değil, bütün vücudunu keşfederek, vücudunun çeşitli dokunma türlerine nasıl tepki verdiğini öğrenebilecekti. Tıpkı Kate'de olduğu gibi, ona duyum deneyimini laboratuvarda hedef olarak görmesini ve hedef olarak da orgazmı ortadan kaldırmasını önerdim. Her seans doruktan en az 30 dakika önce sürmelidir, bu da ona uyarılma aşamalarını tam olarak hissetmesi için bolca zaman verir.

Grace, tamamen yeni bir bakış açısıyla iki hafta boyunca kasıtlı olarak kendini tatmin ettikten sonra bana geri döndü. O zamana kadar vücudunun neler hissedebileceğini bile bilmediğini bildirdi. Kendisinin tamamen yeni bir versiyonu gibi hissettiğini söyledi.

Grace daha sonra keşiflerini ortağına götürdü ve onu deneylere katılmaya davet etti. Sadece partnerinin sorularına cevap vermekle kalmadı, birlikte sormayı bilmedikleri daha da fazla soruya cevap buldular.

Kendi enstrümanımıza hakim olduğumuzda ve bu bilgiyi sevgililerimizle karşılıklı olarak paylaştığımızda, birbirimizle güçlü bir şekilde bağlantı kurma yeteneğimiz katlanarak artar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler