Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Vatan kahramanlarımız hayat hikâyelerini NGAZETE.com “Gazi Ne Diyor” Köşe Yazarı Mustafa KURUBACAK’a anlatmaya devam ediyor.

 “HERKESİN BİR HAYAT HİKÂYESİ VARDIR” diyerek çıktığımız bu yolda,

Bende 3713 terörle mücadelede bölücü terör örgütü mensuplarınca çıkan çatışmada yaralandım.
Benim de büyüklerime elbette ki bir sorum olacak “NEDEN GAZİ OLAMIYORUM”? Diyen

Eskişehir il merkezinden 1971 doğumlu Uğur ÇETİN 

1971 /  4 tertip olarak her Türk genci gibi severek koşarak aşk la neşe ve heyecan ile vatani görevimi yerine getirmek için acemi birliğimi jandarma komando olarak Manisa Kırkağaç’ta yaptım. 

Daha sonra usta birliğim için Şırnak ikizce jandarma komando tabur komutanlığı bestlerdereler de görevimi başarıyla yerine getirdim. Arama tarama operasyonu esnasında çok başarılar elde ettik. 

Sayısız operasyonlara katıldık sayısız çatışmalara katıldık. 27. 03. 1992 yılında bölücü terör örgütleri tarafından Şırnak Cizre Karakolu’nda pusuya düşürüldük. Ben ve 3 arkadaşım pusudan yaralı kurtulduk. 

Benim dizkapağımın üstünden roket parçaları kesti, çok kan kaybıyla 23. jandarma sınır tugay komutanlığı 30 yataklı cerrahi hastanesi Şırnak ta 12 gün tedaviden sonra memleketim Eskişehir’e Askeri hava Hastanesi’ne geldim ve bir ay Eskişehir hava hastanesinde ortopedi servisinde tedavi gördüm.   

Daha Sonra Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde 15 Gün Tedavi Gördüm Tedavim Bittikten Sonra İkizce Şırnak Birliğime Geri Döndüm. Bölüğümün Katıldığı Operasyonlara Katıldım.

Geri Hizmete Çekilmedim Kalan Süremi Tamamlayarak Tezkeremi Aldım. Karar No 1992 283 Tazminat Kararı Nakdi Tazminat olarak 7358 Lira 610 Kuruş Nakdi Tazminat Parası Ödendi. 

Yaşadığım Zorluklar Fiziksel Ve Psikoloji Bozukluğum Halen Devam Etmekte, Sağlığımı Yitirmiş Durumdayım.
 Askerlik Sonrasında Sosyal Yaşantıda Birçok Olumsuzluklarla Karşı Karşıya Geldim Çok Bunalımlar Geçirdim Sosyal Hayata Bir Türlü Alışamadım Yaşadığım Travmalar Beni Acılarımı Sancılarımı Ağrılarımı Çıldırttı.

Askeri Hastanelerden Verilen Raporlara Göre Sakatlanma Ve Uzuv Kaybı Derecem TSK Sağlık Yönetmeliği’nde, Belirtilen Değerin Altında Olduğu İçin Terörle Mücadelede Yaralanıp Gazi Olarak Kabul Edilmemekteyim.                  

 Jandarma Komando Uğur ÇETİN  / ESKİŞEHİR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.