Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Vatan kahramanlarımız hayat hikâyelerini NGAZETE.com “Gazi Ne Diyor” Köşe Yazarı Mustafa KURUBACAK’a anlatmaya devam ediyor

“HERKESİN BİR HAYAT HİKÂYESİ VARDIR” diyerek çıktığımız bu yolda,

Bu hafta da halen görevi başında olan özel harekatçımız, Kürşat
15 Ekim 2015 tarihinde Hakkâri ili Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesi suvat Tepe mevkiinde büyük bir gurup bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için düzenlenen Şehit Kurmay Yarbay İlker ÇELİKCAN-1 operasyonunun birinci sayfasında sabah saat 4.30 sularında bulunduğumuz tepeden inerken uçurumdan aşağı yuvarlanarak yaralandım.

Hava şartlarının kötü olması ve arazinin dik kayalıklar olması yüzünden O gün arkadaşlarımın omuzlarında yürüdüm. Helikopterin inebilmesi ve hava şartlarının düzelmesini bekledim. 

Olaydan 20 saat sonra akşam havanın kararmasına müteakip operasyon bölgesinden helikopter ile Yüksekova'da bulunan birliğime sevk edildim. Bağlı olduğum birlikte tam teşekküllü gerekli cihazlar olmadığından helikopter ile Van asker Hastanesi'ne sevk edildim.

Van Askeri Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu, uçurumdan aşağı yuvarlanıp düşme esnasında kuyruk sokumu kemiğinin kırık olduğu tespit edilerek acil ameliyat Olmam gerektiğini, ortopedi doktoru tarafından bana bilgi verildi. Ortopedi doktorum bu tür ameliyatların Ankara' GATA’ DA yapılmasının daha uygun olacağını söyledi. 

Askeri uçak ile Ankara GATA ya getirildim. Yapılan muayeneler sonucunda Doktorlar tarafından 6 ay boyunca istirahat raporu verilerek alçı tedavisi yapılamayacağından kemiğin kendiliğinden yerinde iyileşmesi, kaynamasını bekledim.

6 ay içerisinde herhangi bir iyileşme olmadığından dolayı 18 Nisan 2016 tarihinde yapılan ameliyat ile kuyruk sokumu kemiğim alınmıştır. Kuyruk sokumu kemiğim alınmasına rağmen halen iyileşmediğimden dolayı 26 Ekim 2016 tarihinde Ankara Gölbaşı'nda bir hastanede ortopedi kısmı doktorları tarafından İkinci ameliyatımı oldum. 
Ameliyatımda alınan kuyruk sokumu bölgemdeki oluşan ağrıyı gidermek için o bölgedeki sinirleri enjeksiyon ile yaktılar. Bu ameliyatla da yine sağlığıma kavuşamadım.

27 Mart 2017 tarihinde malullük ve gazilik işlemleri için Ankara GATA Hastanesi'ne yaptığım başvuru sonuçlanarak başvuru neticesinde sağlık durumumun düzelmemesine rağmen sağlığıma kavuşamadığım halde rahatsızlığımın branşına bakan doktorlar tarafından sınıfı görevi yapar ibareli rapor verilmiştir.

27 Mart 2018 tarihinde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Algoloji bölümü doktorları tarafından 3. ameliyatımı oldum.

Doktorlar bu hastalığın ömür boyu iyileşmeyeceğini, ameliyat sonrası kontrole geldiğimde söylediler. Halen iyileşemedim. 

Olay gününden itibaren 3 yıldır oturup kalkmak da zorluk çekiyorum. Bu durumum gündelik hayatımı da olumsuz etkilemektedir. 

Bu sebepten dolayı kuyruk sokumu kemiğim olmadığından uzuv Kaybım olduğu halde vazife malulü ve gazilik unvanı mı alamadım.

1053 nizamname ve yönetmeliklere göre uzuv kaybımın görecelimi olması gerekiyor gazi olabilmem için?

Vücudumun en önemli parçası yok oldu, daha hangi parçamı vereyim gazi olabilmek için?

Bu memleketin bekası için hazır kıtadayım kalın sağlıcakla.  Ö.H.KÜRŞAT

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.