Veli Ağbaba Dosyası Büyüyor! Başkanın Annesi Üzerinden Para Transferi: Makam Odasından Çıkanlar Şoke Etti!

Veli Ağbaba Dosyası Büyüyor! Başkanın Annesi Üzerinden Para Transferi: Makam Odasından Çıkanlar Şoke Etti!

İzmir merkezli rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga! CHP'li Veli Ağbaba ve danışmanı Özlem Akyılmaz'ın odağında olduğu operasyonda, yerel seçim öncesi "adaylık karşılığı" yapıldığı iddia edilen yeni para transferleri deşifre edildi.

Operasyonda Seferihisar ve Balçova belediye başkanlarının da aralarında yer aldığı 25 şüpheli eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı.

İzmir Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen büyük "rüşvet ve usulsüzlük" soruşturmasında sular durulmuyor.

Geçen hafta Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Gökhan Pehlivan ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın danışmanı Özlem Akyılmaz'ın tutuklanmasının ardından savcılık ve MASAK soruşturmayı derinleştirdi.

Akyılmaz'ın hesap hareketlerini mercek altına alan ekipler, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde "bağış prosedürü dışında" ve "adaylık karşılığı" yapıldığı değerlendirilen yeni gizli para transferlerini deşifre etti. Şafak vakti düzenlenen ikinci dalga operasyonla, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 25 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

MASAK DETAYLI İNCELEDİ: İŞTE O YENİ PARA TRANSFERLERİ

Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığı için dönen şüpheli para trafiğini gözler önüne serdi.

edk.jpg

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in, yerel seçimlerden hemen önce danışman Özlem Akyılmaz üzerinden Veli Ağbaba'ya para ulaştırdığı belirlendi. 29 Mart 2024'te Onur Yiğit'in annesi Meryem Yiğit'in hesabından Akyılmaz'a 500 bin TL gönderildiği, bu paranın 335 bin TL'sinin doğrudan milletvekili Veli Ağbaba'nın hesabına aktarıldığı tescillendi.

Eski CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın oğlu olan Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Doğuş Bayır'ın da benzer bir yöntem izlediği saptandı. Doğuş Bayır'ın 22 Mart 2024 tarihinde kendi hesabından danışman Akyılmaz'ın hesabına 300 bin TL transfer ettiği saptandı.

Soruşturmanın ilk adımında Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Pehlivan'ın bir müteahhitten aldığı 500 bin TL rüşveti yerel bir gazeteci aracılığıyla Akyılmaz'a gönderdiği, ayrıca Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay'ın da Akyılmaz'a 500 bin TL gönderdiği de dosyada yer alıyor.

BELEDİYELERE EŞ ZAMANLI BASKIN: 25 GÖZALTI

Soruşturmanın odağındaki isimlerin para transferlerinin kesinleşmesiyle birlikte emniyet güçleri düğmeye bastı. Düzenlenen eş zamanlı operasyonun bilançosu şu şekilde:

  • Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile Onur Yiğit'in annesi Meryem Yiğit gözaltına alındı.

  • Seferihisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Çevik, Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve İnanç Karabulut ile Meclis Üyesi Doğuş Bayır, belediye görevlileri ve müteahhitlerden oluşan 25 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar esnasında Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İnanç Karabulut'un makam odasında ve inşaat şirketi sahibi Mustafa Durak'ın evinde birer adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Bir şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

667567i.jpg

VELİ AĞBABA İÇİN SORUŞTURMA EVRAKI AYRILIYOR

İzmir Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, seçim öncesi birbirine çok yakın tarihlerde ve resmi prosedürlerin dışında gönderilen bu yüksek meblağları "adaylık rüşveti" olarak nitelendirdi. Soruşturmanın merkezinde yer alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkındaki "rüşvet almak" suçlamasına ilişkin evrakın milletvekili statüsü sebebiyle tefrik edilerek (ayırlara) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

https://x.com/ngazetecom

https://www.instagram.com/ngazeteofficial/

https://www.instagram.com/nuraybasarantv/

https://www.youtube.com/@Ngazetehaber/videos

https://www.youtube.com/@nuraybasarantv

https://www.facebook.com/share/1HW3HWKcMg/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61590534251658

https://www.linkedin.com/in/n-gazete-a1956b308/?skipRedirect=true

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler