Vincenzo Montella, Avusturya'dan intikamını aldı

Vincenzo Montella, Avusturya'dan intikamını aldı

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya galibiyetinin ardından duygularını paylaştı.

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın ardından duygularını paylaşan İtalyan teknik adam, futbolcuların verdiği mücadeleye dikkat çekti. 2008'deki ruhu yakaladıklarını söyleyen Montella, çeyrek finaldeki Hollanda maçıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1'lik mağlubiyet aldıkları maç için "Kariyerimdeki kara leke" diyen Montella, Türk taraftarların sevgisini hissettiklerini dile getirdi.

Vincenzo Montella'nın maç sonu açıklamaları, şu şekilde:

"Yorgunuz biraz, bu maç çok önemliydi. Takım ruhunu son dakikaya kadar yansıttık. Bu takım ruhunu ilk olarak Hırvatistan deplasmanında gördük. Futbolcularımız adına çok mutluyum. İlk maçlarda takımın ruhunda ufak tefek aksaklıklar vardı ama bu maçla birlikte yeniden o ruhu aldık. galibiyet olarak 2008'i yakalamış durumdayız. Bu da bizim için çok önemli bir mutluluk."

"SIRADAKİ RAKİP HOLLANDA"

"Adım adım gidiyoruz, sıradaki rakibimiz Hollanda. Aslanlar gibi mücadele eden bir rakibimiz var. Zihinsel ve fiziksel enerjimizi toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Avusturya duran toplardan gol yemeyen bir takımdı ve biz 2 golü de duran toptan bulduk. Yememe konusunda da ısrarlılardı ve bunu da başarabildiğimiz için mutluyuz."

"EN DİP NOKTAYI GÖRDÜK"

"Hazırlık maçında çok eleştirildik. Negatif açıdan baktığımızda en dip noktayı Avusturya maçında gördük. Benim kariyerimde de önemli bir yer edinmişti. Benim tekrar karşılaşmak istediğim bir rakipti. Antrenörlük kariyerime kara bir leke olarak yazılmıştı o maç. Tabii ki hazırlık maçıydı ama uluslararası seviyeye çıktığınızda hazırlık maçı deyip geçemiyorsunuz."

"SEVGİYİ DAİMA HİSSEDİYORUZ"

"Türkiye'de bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Türkiye'de inanılmaz taraftarlar var. Bu desteği, sevgiyi daima hissediyoruz. Hayallerimize ancak azimli ve tutkulu çalıştığımızda ulaşabiliriz. Bu akşam da bunu başardık. Hollanda'ya karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz."

"ÇOK FAZLA BASKI VARDI"

"Duygularımızı yönetmeyi başarmak zorundayız. Önceki maçlarda çok fazla baskı vardı üzerimizde. Bu da bizim işimizi zorlaştırmış oldu. Bugün daha az bir baskı vardı üzerimizde. Sahada nasıl oynadığımızdan ziyade doğru stratejiyi uygulamamız gerekiyordu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler