Yedi bebeği öldürmekle suçlanan cani hemşire mahkemeye çıktı

Yedi bebeği öldürmekle suçlanan cani hemşire mahkemeye çıktı

İngiltere'de Haziran 2015-Haziran 2016’da yedi bebeği öldürmek, onlarcasını öldürmeye teşebbüs etmekten suçlanan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby'nin davası bugün görülmeye başlandı...

İngiltere'de Haziran 2015-Haziran 2016’da yedi bebeği öldürmek, onlarcasını öldürmeye teşebbüs etmekten suçlanan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby'nin davası bugün görülmeye başlandı. İngiltere'yi ayağa kaldıran olayda Letby'e korkunç suçlamalar yöneltilirken, yoğun bakım hemşiresi suçlamaları reddetti.

İngiltere, bugün yeni doğan yedi bebeği öldürdüğü, 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby’nin yargılandığı davaya kilitlendi.

Letby’nin Countess of Chester Hastanesi’nde çalışırken bir yıl boyunca birçok ölümden sorumlu olduğuna inanılıyor.

Yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Letby’nin cinayet işlemek için genellikle gece vardiyasını tercih ettiği nedeniyle ‘işini kötüye kullanmakla’ da suçlandığı bildirildi. 2015-2016 yılları boyunca birçok bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire, 2018 yılında tutuklanmıştı.

Lucy Letby mahkemede

ÖZEL GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE MAHKEMEYE GETİRİLDİ

İngiltere halkının yakından izlediği davada Letby mahkemeye özel güvenlik önlemleriyle getirildi. İngiliz basını Letby için ‘cani hemşire’ başlıkları attı.

Mahkemede siyah takım elbise giydiği görülen Letby’e yedisi cinayet 15’i öldürmeye teşebbüs olmak üzere 22 farklı suçlama yapıldı.

Manchester Crown Court, Letby’nin bebekleri insülinle zehirlediğini ve E. isimli bir bebeğin bu nedenle öldüğünü söyledi. Mahkemede cani hemşirenin bazen ilk denemesinde bebekleri öldüremediği ve tekrar tekrar denemeye zorlandığı da belirtildi.

32 yaşındaki hemşire Lucy Letby ise hakkında suçlamaları reddetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler