Yeni Yargı Paketinde Sona Yaklaşıldı!

Yeni Yargı Paketinde Sona Yaklaşıldı!

Meclis'te yeni dönem başladı. Adalet Bakanlığı ve AK Parti hukukçularının bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığı yeni yargı paketlerinde de son yaklaşıyor.

Denetimli serbestlik, koşullu salıverme ve iyi hâl indirimleri konusunda yeni adımlar atılacak.

TBMM tatile girmeden 9’uncu yargı paketinin bir bölümü yasalaştırılmış, kadının kızlık soyadını kullanabilmesine yönelik hükümlerin de aldığı kısımlar yeni döneme bırakılmıştı.

Türkiye gazetesindeki habere göre, AK Partili hukukçular, önümüzdeki günlerde paketin kalan kısımlarının yasalaştırılacağını, denetimli serbestlik, koşullu salıverme ve iyi hâl indirimleri konusunda tartışmaları bitirecek yeni adımların ise 10’uncu veya 11’inci yargı paketi ile gündeme geleceğini kaydetti.

Mevcut infaz rejimine göre herhangi bir suçtan 2 yıl ve altında ceza alan biri denetimli serbestlik ve şartlı salıverme hükümlerinden yararlanarak, hiç cezaevine girmiyor. Yeni yapılacak düzenleme ile 2 yıl altındaki suçlarda da ceza süresinin bir bölümünün cezaevi şartlarında tamamlanması öngörülüyor.

Denetimli serbestlik süresinde de değişiklik yapılacak. Hazırlanan taslakta, bir ay ceza alan birinin 12 gün süre ile cezaevinde kalması planlanıyor. Şu anda, cezaevinde bulunan bir hükümlü cezasının bir yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda tamamlıyor. Yeni düzenleme ile denetimli serbestlik şartları yeniden belirlenecek ve cezanın yüzde 40’ı cezaevinde tamamlanacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Cezalardaki caydırıcılığı sağlamaya dönük, infaz sisteminin daha etkin olmasına yönelik önemli çalışmalar olacak. Toplumda infial oluşturan suçlar konusunda iyi hâl indirimi uygulanmaması gibi adımlar atılabilir. İyi hâlin kaldırılması bile düşünülebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler