Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

19 Eylül 2024 Gazilerimizi Anma...

Değerli okurlarım, kıymetli Gazilerim;


Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına ( GAZA ) ile korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymıştır. GAZİ lik unvanı da buradan gelir.

Her ne kadar Anayasamızda şehitliğin ve gaziliğin tanımı olmasa da örf ve adetimizce ve Allah'a olan inancımızla gaziliğin ve şehitliğin tanımını böyle biliriz.

Sonuç olarak da bu fedakârlığının karşılığında girdiği her mücadeleden ( GAZA ) dan zaferle çıkmıştır.
Kahraman Gazilerimize Devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak ÜLKEMİZİDE kutlamaktayız.


Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan en iyi tanımlarıdır.


Bu itibarladır ki, vatanseverliğin ve kahramanlığın adeta birer kalesi olan Gazilerimize gereken her türlü sevgiyi, saygıyı, hürmeti ve değeri göstermek millet olarak görevimizdir.


Ancak gelin görün ki, zaman zaman kendini bilmez kişilerce Gazilerimize gerek fiziksel ve gerekse psikolojik olarak şiddet uygulandığına maalesef milletçe şahit olmaktayız.


Şunu unutmamalıyız ki, Gazilerimize ve Şehitlerimize sahip çıkmak aynı zamanda vatana, bayrağa ve millete sahip çıkmaktır.


Bu nedenle Gazilerimizi sadece her yıl 19 Eylül de değil, 365 günde hatırlamalı ve onların problemlerine çözüm aramalıyız.


Gazilerimizi üzen, hayata küstüren, en önemli problemlerinden ilki, vatana hizmet etmekte iken meydana gelen yaralanmalar ve hastalıklar nedeniyle oluşan maluliyeti cetvelle, gramla Ve mezura ile ölçmeye tabi tutan 1950 yılında Amerika'dan ülkemize getirilmiş yasalara ve mevzuata 1053 nizamname diye uyarlanmış, atlı süvari birliklerimizin olduğu zamandan bu zamana Hic bir zaman da revize edilmemiş
hatta mevzuat gereğince Türk silahlı kuvvetleri ve milli savunma bakanlığınca yaralı vazife malülü olamayan gazilerimiz tüm evrakları hazırlanmış ve 2330 nolu kanuna esasen nakdi tazminatı ödenmiş ve Gazi olarak da ilan edilmiş fakat SGK' uzuv kaybı his kaybı sinir kaybı kalıcı sekeli ve hareket kısıtlılığı olmadığı kanaatini göstererek hak etmiş oldukları haklarına kavuşama-ma-ları-dır.


Terörle mücadele esnasında veya iç güvenliğin ve asayişin korunması kapsamında yaralanarak veya rahatsızlanarak malul hale geldiği halde gerek 1053 sayılı Nizamname duvarına, gerekse kurumların ( SGK ) kendi sağlık yeteneği yönetmelikleri ile örülen duvara takıldıkları için Gazilerimizin toplumdan, ailesinden ve hatta kendinden dahi soyutlandıklarını buradan tüm milletimize belirtmek isteriz.


Öyle ki,

bu şekilde vatan için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan bu gerçek kahramanlar Gazilik haklarına kavuşmak için kendilerinden yaralanma derecesi istenildiğinde; onların da kendi iç dünyalarında yaralanmanın derecesine değil cesaretimizin derecesine göre bize Gazilik haklarımızı verin dediklerini bilmeliyiz . Gönüllerin gazisi değil kimliği olan gazi olmak istiyorlar.

GAZİLER İÇİN ADALET PLATFORMU olarak Gazilerimizin haklarına kavuşmaları için hukuk danışmanlık hizmeti ve hukuk hizmetini Şehit aileleri ve Gazilerimize gece gündüz var gücümüzle hizmet vermeye gayret ediyoruz.

GAZİLER İÇİN ADALET PLATFORMU olarak mücadelemiz bir hukuk mücadelesidir.

Artık bütün Gazilerimiz çok iyi bilinmektedir ki, Her yıl 19 Eylülde kanun çıkacak söylemi sadece ve sadece bir masaldır. Yıllardır köşe yazılarımda yazdım sosyal medya üzerinden yayınladım her zaman haklı çıktım bu senede haklı çıkacağımı düşünüyorum.

Bu nedenle vazife malülü haklarına kavuşmak isteyen Gazilerimize Gazilik davalarını açmalarını öneriyoruz.

Yıllarınız vaatler ile kaybolmasın.

Zamanın ne kadar çok değerli olduğunu hukuka müracaat ederek vazife malulü olanlara sorun.

Bu vesileyle başta, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm Gazilerimize sevgi ve saygılarımızı sunarım.

Gaziler Günümüz kutlu olsun
Vazife malülü sayılmayan kardeşlerim gazilerim.

ADALET PLATFORMU BAŞKANI
Mustafa GAZİM
19.09.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.