2021 GİRERKEN.

Sevgili okuyucularım bu yılın son günü yazımı kaleme alırken eski yılbaşı arifelerini düşündüm.
Bir koşturmacaydı mutluluğa tüm dünyada fakiri, zengini tüm insanlık bir umut yeni yıldan heyecanlı her konuda güzel beklentilerin gerçekleşmesi için gelecek yıla girmenin bir heyecanı vardı.
Şimdi bu son yıllarda artık dünyanın yaşadıkları ile tamamen o eski yeni yıla girme enerjimiz yok oldu.
Artık Noel baba kafirdir tartışmaları bile yapılmıyor, Piyango acaba bana çıkar mı umutları sohbetleri röportajları bile konuşulmuyor.
Tüm dünya insanlığı değerli sanatçı şafak sezer ve arkadaşlarının oynadığı maskeli beşler filmine döndü.
Dünyanın üstüne adeta karabasan çöktü az kalsaydı 2020 yılında uzaylılar ve tripotları gelecek onlarla da yeni bir savaşın başlangıcını dünya konfederasyonu olarak yapacaktık.
Şimdi bizde bazı vatandaşlar der keşke gelseler, ÇİN den el altından fare getirir yine el altından düşman uzaylılara fare satar yolumuzu bulurduk diye düşünürlerdi.
Ziyaretçiler dizisinde dünyayı istila eden uzaylıların en sevdikleri yiyecek fareydi ondan aklıma geldi.
1987 yılının o meşhur İstanbul kışımın kar fırtınasında evden bir ay çıkamayınca o diziyi seyretmiştim kısa zaman içinde ne güzel günlerdi.
O yılbaşı ajandaları firmaların hediyeleri ,yığım yığım herkes koyacak yer bulamazdı. Yılbaşına özgü içki ve yiyecek üretimi.
Mesela benim gençliğimde EFES ve TUBORG şirketleri özel yılbaşı birası çıkartırlardı, heyecanla alırdık etiket değişik içindeki bira aynı fena bozulurduk.
Ailemizle birlikteysek tombala oynar yemiş meyve yerdik, babamız ağır ağır rakısını içer bizimle sohbet eder TRT televizyonu açık şarkılar türküler ve nihayet yeni yıla girilir neşe alkış kutlamalar ve nihai beklenen hadise TRT televizyonunda senede bir kere dansöz herkes mevzi almış nefesini tutmuş dansözü seyrediyor.
Allah uzun ömür versin oryantal NESRİN TOPKAPI hanımefendi, hepimizin rüyalarında. Kadrolu TRT televizyonunun yılbaşı oryantali.
Yılbaşı ertesi günü sokakta arkadaşlarla muhabbet ederken arkadaşımız piç CAN o kalın gözlükleri ile ağzı sulanarak kısa boyu ile adeta gözleri dönmüş, abi nasıl kadın ama sözleri ile delirmiş bir vaziyette Nesrin Topkapı hanımefendiyi anlatırdı.
Oryantalden sonra programı bitirecek ast solist rahmetli ülkemizin medarı iftarı paşası Zeki Müren beyefendi onun yüksek topuklu ROMA imparatorluk günlerini hatırlatan kostümleri ile gecenin TRT televizyonu yılbaşı programı biterdi.
Güzel yıllardı, yol, su, elektrik çok para yoktu ama insanlarda bir güzellik vardı, bir KEMAL SUNAL vardı, onun canlandırdığı bu millete beyaz perdeden yüreklerine güç katan aktör vardı.
Bu yeni yılda ülkemizden beklentilerimiz, adalet, demokrasi, bolluk, bereket dünya’yı yönetenlerden de ricamız, gözünüzü sevelim BATIRMAYIN dünyayı.
2021 umarım tüm insanlık için iyi gelir.
Mutlu yıllar.
Saygılarımla,
Alp Tufan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.