Altın'ın ateşi yükseliyor! İslam Memiş'ten "yıl sonu altın beklentisi"

Altın'ın ateşi yükseliyor! İslam Memiş'ten "yıl sonu altın beklentisi"

Toparlanma evresine giren altın yükselişini sürdürürken Yatırım Uzmanı İslam Memiş'ten uyarı geldi. Altın almak için o tarihi bekleyin!

Geçtiğimiz aylarda düşüş yaşayan altın toparlama evresine girdi.

Spot altın yaşanan jeopolitik risklerle birlikte güvenli liman arayışından destek görmeye başladı. Piyasalarda yaşanan panik havası bir miktar dağılmış olsa da Pelosi ziyareti sonrası Çin’in misilleme olarak Tayvan ile bazı ticari işlemleri durdurması sonrası yatırımcılar son gelişmeleri yakından takip ediyor.

Devam eden Rusya- Ukrayna savaşıyla birlikte jeopolitik sorunlara karşı artan bir hassasiyetin olması ve ABD ile Çin arasında gerginliğin artması, altın fiyatlarına taban oluşturuyor. Ancak Çin ve ABD doğrudan bir savaşa girmesinin olası olmadığı için piyasadaki gerginlik yakında durması bekleniyor.

Öye yandan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ağustos'ta son bir şans var" diyerek altın ile ilgili beklentisini açıkaldı.

ALTIN VE GÜMÜŞ TOPARLANACAK

Altın ve gümüşün ons fiyatlarında toparlanama beklediğini dile getiren Memiş, bin lira seviyesinden gram altın alınmaması gerektiğini dile getirerek, "Ağustosta son şans var. Döviz kurlarında, emtia fiyatlarının gram bazında son bir şans olacak. Ağustos ayını şans ayı olarak belirleyeceğiz" dedi.

EYLÜL AYINDA BOMBALAR PATLAYACAK

Ağustos ayında göz önünde bulundurulması gereken rakamların gram altın TL'de 950-1000 lira, dolarda ise 17-18 bant aralığı olduğunu söyleyen Memiş, "Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler..." ifadelerini kullandı..

YIL SONU BEKLENTİM 1450 LİRA

Memiş, "Yıl sonuna kadar gram altında 1450 lira bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatında 20 lira. Altının ons fiyatında 2350 dolar, dolar/TL kurunda beklentim 20-21 lira aralığı." dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler