Arkasına Saklanmak

Pedofili ya da sübyancılık, belirli yaştaki bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofili ya da halk dilindeki ifadesiyle sübyancı denir. Pedofiliye tarihin her surecinde, dünyanın hemen her yerinde, herhangi bir dine, cemaat ya da tarikata özgü olmaksızın rastlanılabilir.

Tarihte özellikle Avrupa da İngiltere ve Fransız krallarının kız çocuklarının iki buçuk-altı yaşları arasında evlendirildiklerine rastlanır. (İngilliz Tudor Hanedanın kurucularından Margaret Beaufort 12 yaşında evlendirilmiştir. Yine Fransız Kralı 6. Charles’ın da kızı olan Isabelle 6 aşında gelin edilmiştir.) Bunun asıl sebebi Kralın damat ile gücünü birleştirerek daha fazla ülkede veya toprakta söz hakkı sahibi olmasını amaçlamaktadır. Yani krallar, padişahlar küçücük çocukların sırtından galibiyet kazanmayı tercih etmişler. Günümüzde de bu tip vakaların kamuoyuna yansımasında çok sık rastlanılır, bir durum olmuştur. Birazda sosyal medyanın görünürlük yüzü bu tür tasvip edilmeyecek olaylarında ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı bir etki yapmaktadır. Burada sosyal medyanın gücüne ayrıca vurgu yapmak yerinde olacaktır. Yalnız hastalık sebebiyle mi yoksa başka bir amaç var mıdır bilinmese de dünyanın neresinde olursa olsun bu türlü sapkınlıkları ortaya çıkanlar, kendi yaşayış, değer ve inanç sistemlerinin arkasına saklanırlar. Kendilerini koruyacak kalkan oluşturma eğilimine girerler. Bu durum en çok ta toplumun değer ve inançlarının sorgulanmasına neden olur ve ahlaki yozlaşmaya davetiye çıkarır.

Şimdi gelelim konunun Yasal Boyutuna;


TCK. Çocukların cinsel istismarı ile ilgili bölüm

MADDE 103. – (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;

a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,

b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,

Anlaşılır.

(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması hâlinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması hâlinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.

(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.

Reşit olmayanla cinsel ilişki

MADDE 104. – (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.

Son günlerde çıkan haberler ile sanki yeni rastlıyormuş gibi tepki verdiğimiz bu olaylar hemen her gün bir yerlerde yaşanmakta, suçu işleyenler ise bir kereden bir şey olmaz zihniyetinin veya küçüğün rızası zihniyetinin savunması ile elini kolunu sallayarak başka pedofili hastalarına cesaret vermektedirler.

Bize vatandaş olarak düşen görev, küçücük kendini savunamayacak çocukların istismar edilmesi, edenlerin en ağır şekilde yargılanması, istismarı savunanların, hafifletici sebep arayanların, bu konuyu kapatmaya çalışanların halkın önünde teşhir edilerek toplumdan dışlanmaları, kamu görevi varsa el çektirilmesi, insan içine çıkacak haysiyetlerinin kalmamasını sağlamaktır.

Bu ve benzeri önlemler alınmadıkça toplum yozlaşmasının önüne geçilemeyecek üstüne başka suçlar ve hastalıklar da eklenerek sosyal yaşam içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.