Demokrasi İçinde Mafya

Sevgili okuyucularım sizlere  tüm dünya ülkelerinin ve milletlerin sıkıntısı olan bir konuyu yazacağım MAFYA.

Mafya konusu en alt mahalli sistemden başlayıp uluslararası boyut a ulaşan bir konudur.

Bu konular hakkında binlerce çeşitli film izlemiştir dünya toplumu bu filmlerin kahramanlarını kendine örnek alan insanlar olmuştur,bu öğretiden yola çıkıp hayatını kurgulayan insanlar dünyanın her yerinde vardır.

Amerikan mafyası 1930’ların başında ALKOL yasağından yararlanıp kaçak alkol üretme ve satışı ile başlamıştır.

Sermayesi bu olan AMERİKAN mafyası daha sonra hacmi büyümüş ve tüm dünya ile her türlü konuda ortaklıklara girerek dev bir büyüklüğe  ulaşmıştır.

SİCİLYA mafyasına ilaveten AMERİKA’da ÇİN,JAPON,GÜNEY AMERİKA vs bir çok mafya yapıları oluşmuş halende yollarına devam etmektedir .Mafyayı ayakta tutan iki konu vardır birincisi SİYASET ve BÜROKRASİ.

İkincisi HUKUKUN açıkları ve bu açıklara dayanılarak yapılan ekonomik tüm konular.

Tabi AMERİKAN ve diğer gelişmiş ülkelerin film sanayileri MAFYA ile mücadele eden SİYASET ve BÜROKRATİK  yapı ve onların müthiş serüvenleri ve maceraları.

Bunda en önde gelen iki ülke yine AMERİKA ve İTALYA.

Özellikle AMERİKA ve İTALYA devletlerinin  mafya ve TEMİZ ELLER operasyonları AMERİKA,İTALYA ve diğer ülkelerde başarı ile sonlanmıştır.

Bize gelirsek siyaset ve güvenlik bürokrasisini çatı olarak yöneten ÜST yapı dedikleri  dışarıdaki bazı güçlere bağlı yapı siyaset,ticaret,bürokrasiyi ortak götürerek bugüne kadar ülke içinde faaliyetlerini götürdüler yurt dışı bağlantılarınıda organize ederek.

Eğer bir ülkede DEMOKRASİ,HUKUKUN üstünlüğü yoksa, sosyolojik alt yapının ve ülke demografisinin hızlı değişimi o ülkede MAFYA varlığını kuvvetlendirir bu tip yapıların kuvvetlenmesi devlet üstündeki etkisini fazlalaştırır bazen, güney Amerika ülkelerinde gördüğümüz gibi devleti tamamı ile ele geçirir.

Mafyanın kaynağını kurutmayıp mafya ile beraber iş tutan devlet adamları her türlü ihanet içindedir ülkesine.

Bunu ülkemizde ilk ne zaman yaşadık 1976,1980 yılları arasında.Sokakta anarşi ile uğraşan gençlerin eline silah tutuşturup kaos çıkartıp darbe hazırlayan ÜST YAPI  bunun kaynağını nerden buluyordu uyuşturucu,elektronik eşya,hammadde,içki ve sigara kaçakçılığı gibi bir çok yasal olmayan işlerden.

Bugünlerde AB (AVRUPA BİRLİĞİ) ve ABD diğer ülkelerden çok ciddi tepkiler geliyor ülkemiz için.

Bunlara hep tepkilerimiz BATI bizi parçalamak istiyor iyiliğimizi istemiyor diyoruz, BATI demokrasileri bazı konuların eksik olduğunu gördüğü için onun üstünden söylem geliştiriyor.

Bu eksiklikler olmasa bize bu söylemi ve tavsiyeleri geliştiremezler,burda geliyorlar incelemelerde bulunuyorlar insan hakları raporlarını inceliyorlar .

Hiçbir şey yapmasa TURİST olarak geliyor,tatil yapıyor  yaşıyor ve izliyor.

Basit örnek tüm dünyada sahiller halkın kullanımına açık,bizde sahiller MAFYA guruplarına tahsis edilmiş.Vatandaş denize rahat istediği sahilden giremiyor çünkü belirli yapılar sahilleri kanun açıklarından ve KABA GÜÇ,TEHDİT ve yıldırma öğelerini kullanarak rant kapısı yapıyorlar.

Basit otopark mafyası gibi.

Tabi daha enteresan devlet içinde yuvalanmış mafya yapıları var bunlar dışardaki mafya örgütlerinden bazı konuları örnek alarak uyguluyorlar.

Örneğin özelikle BULGARİSTAN devletindeki mafya yapısı arabanızı çalıyor sonra sizi arayarak belirli bir miktar karşılığında arabanızı size geri iade ediyor.

Mafya örgütlenmesi akla hayale gelemiyecek her iş konusunda önünüze çıkacaktır.

Hukukun  üstünlüğü, uluslararası gelişmiş ülke standartlarına uymamak,görevini hakkı ile yapmamak ve diğer tüm ahlaki kuralları kaybedip uygulamamak o ülkede büyük toplumsal olaylara döner ve BÜYÜK ÇÖKÜŞ kısa zaman içinde meydana gelir.

Mafyanın en sevdiği  dış görüntüdür,kendi yaptığı işleri örtecek TEMİZ VİTRİNLİ insanları,meslek sahiplerini,polis ,asker,istihbaratçı,gazetecileri toplum önünde parlatmak onları efsaneleştirmek ve onların gerisine saklanarak kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktır.

İTALYA’DA temiz eller operasyonlarında en çok görünen konulardan biridir.

TEMİZ TOPLUM konusuna en aşağıdan en yukarıya tüm milletimizi bu konuda seferberliğe başlatırsak ve bu konuda ciddi ahlaki öğretileri kazandırırsak belki ilerki yıllar için umudumuz olabilir.

Bana sorarsanız çok umutlu değilim….!

Gerçeklerin ülkemizde çamur ile sıvandığı çok uzun yılları yaşıyoruz,TABLOYA yapılan resmi baştan bilenler için pek umut görünmüyor.

Terbiye ve ahlak sınırlarımızı kaybetmişiz,demokrafik yapıyı kaybediyoruz.

Sosyal medya önünde çok ahlaklıyım diye ahkam kesenleri ve efsane diye tanıtılanları biz iyi biliyoruz ne yaptıklarını.

Bur da sistem onların açıklarını çıkartmıyor,belki düşman diye adlandırdığımız yapılardan çıkar  konular ,onlarında gerçek yüzünü ortaya çıkartır o zaman işte daha büyük hayal kırıklığı toplumda yaşanır.

Devlet güvenliğini,personel ve insanımızın güvenilğini mafya çıkarları için feda edenlerin yüzleride ortaya çıktığında efsanelerin boş olduğu anlaşılır.

Birileri kendilerini çok övüyorsa dürüstlük ve temiz ahlak üstüne ondan korkun.

Mahallenize gelen bekçi mahalleden ayrılırken yat,kat,araba,at ile ayrılıyorsa ne düşünürsünüz?

Siz onu düşünürken rahmetli KEMAL SUNAL beyin BEKÇİLER KIRALI filmini izleyin ve düşünün,bir kaç gün evvel kaybettiğimiz yönetmen ve aktör KARTAL TİBET beyi bu filmlere verdiği emeği unutmayın,mekanları cennet olsun.

İstihbaratçı ÖNDER beyin dediği gibi seni gördüğüm zaman BEKÇİ ŞABAN’I

görmüş gibi oluyorum diyordu.

Usta’yı şimdi anlıyorum ülkenin geldiği noktada niye ŞABAN’I hatırlıyormuş beni görünce:)

Mehmet beyin dediği gibi biz ÖNDER bey gibi  tehlikeli insan görmedik diye söyler,rahmetli mekanı cennet olsun kendi gitti bıraktığı efsane ülkeniz her köşesinde yaşıyor.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.