Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü! Her yıl 100 kişi hayatını kaybediyor

Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü! Her yıl 100 kişi hayatını kaybediyor

Çin'deki Mount Huashan rotası, dünyanın en tehlikeli yürüyüş rotalarından biri olarak kabul ediliyor. 700 yıl önce bir Taoist rahip tarafından inşa edilen bu zorlu parkur, her yıl yüzlerce maceraperest tarafından ziyaret ediliyor.

Yürüyüşçülerin 700 yıl önce Taoist rahip He ZhiZen tarafından inşa edilen bir dizi dar ahşap kalasın üzerinden geçtiği bölüm, yürüyüşün en tehlikeli bölümü olarak kabul ediliyor. Her ne kadar bu kalaslar güçlendirilmiş olsa da, bu yolculuk korkutucu olmaya devam ediyor ve yürüyüşçülerin yoğunluğu sebebiyle daha da zorlaşıyor.

Resmi bir istatistik bulunmamakla birlikte, her yıl 100 kişinin bu yolu geçmeye çalışırken öldüğü söyleniyor. Bu söylentilere rağmen, koşum takımlarının zorunlu hale gelmesiyle yolun artık daha güvenli olduğu bildiriliyor.

Bir yürüyüşçünün sözlerine göre, bu takımların "kalitesiz" olması nedeniyle risk hala devam ediyor: "Askeri üniformalı bir adam 5 dolar karşılığında zorunlu koşum takımı veriyordu. Biz de hevesle aldık ama sadece vücudun üst kısmını sabitliyorlardı, bu da bizi hayal kırıklığına uğrattı."

YAŞ VE BOY SINIRLAMASI VAR
Ayrıca, 55 yaş üstü veya 1,50 metreden kısa kişilerin bu yürüyüşten kaçınmaları tavsiye ediliyor.

Bir Reddit kullanıcısına göre, işçiler takımların nasıl kullanılacağı hakkında talimat vermiyorlar: "Koşum takımlarının her biri bel kemerinde iki ip taşır. Emniyette kalmak için, bir ipi sonraki kablo bölümüne takmadan önce diğerini çıkarmanız gerekir. İki ipi aynı anda çıkaran çok sayıda kişiyi görmek şaşırtıcıydı."

Bir başka kullanıcı da, bu kadar dar bir alanda diğerlerinin yanından geçmenin çok tehlikeli olduğunu söylüyor: "En zor kısmı kalasların üzerinde karşı yönden gelen insanların etrafından dolaşmak ya da dik, dar basamakları tırmanarak sağlam zemine ulaşmak. Çok korkutucuydu."

dunyanin-en-tehlikeli-yuruyusu-her-yil-100-kisi-hayatini-kaybediyor1.jpg

Manzaranın güzelliğine rağmen bu yürüyüş tehlikeli olmaya ve hayati risk taşımaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler