EĞİTİM DOSTLARI VAKFINDAN BASIN VE KAMUOYUNA DUYURU...

EĞİTİM DOSTLARI VAKFINDAN BASIN VE KAMUOYUNA DUYURU...

Eğitim Dostları Vakfı Mütevelli heyet üyesi Şevket Bülend Yahnici kurulan TEKAR Vakfı ile ilgili duyuruda bulundu.

Ankara'da faaliyet gösteren Eğitim Dostları Vakfı, Başkent Stratejik Araştırmalar Merkezi ( BASE) ve Fanatik Ermeni Yalanlarıyla Mücadele Merkezi (FEYM) mensubu bir grup aydın/vatansever olarak bugünlere kadar sözde ermeni soykırımı yalan ve iftiralarına karşı elimizden geldiğince mücadele etme gayreti içersinde olduk. Türkiye'de ve bütün dünyada yürütülmekte olan bu yalan ve uydurmaya dayalı kampanyanın karşısında tarihin, gerçeklerin ışığında, nüfus bilgisine dayalı bilgi, belge, doküman ne varsa ortaya koymak, gün yüzüne çıkartmak suretiyle öncelikle kendi aydınlarımız, sonra da bu yalan dolu kampanyaya itibar eden dünya kamuoyu nezdinde tesirli olmaya çalıştık.

Bu ve benzer yöndeki çalışma ve gayretleri birleştirmek , merkezi bir organizasyon ve koordinasyon altında yürütebilmek adına, kamuoyu bilgisine ve vatansever Türk aydınlarının ilgisine sunmakta olduğumuz ekli listede isimlerini sunduğumuz arkadaşlarımızla bir araya gelerek TEKAR VAKFI (Türk Ermeni Konusunu Araştırma Vakfı) kuruluşunu gerçekleştirdik. Vakfımız tescil edilmiş bulunmaktadır; 25 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz ilk genel kurul ile de hukuki prosedür tamamlanmış olacaktır.

Yukarıda arza çalıştığımız temel konular bundan sonraki çalışmalarımızın da temeli olacaktır. Ancak, öncelikli ve ilk sıraya aldığımız çalışmalar olarak ; olayların yaşandığı 1914-1921 yıllarına ait sağlıklı bir olay, mekan, nüfus çalışmasını gerçekleştirip doğru bir kronolojik sıralama sağlamak, buna dair besleyici belge, döküman, gerçekleri gün yüzüne taşımak ; Meclis kütüphanesine hediye edilmiş Esat Uras kitabının baskısını temin etmek ve Mustafa Kemal'in ermeniler, ermeni faaliyetleri, ermeni ilişkilerine dair görüş,düşünce ve beyanlarını basılı hale getirmek hedefimizdir. Bütün bu çalışmaları basılı hale getirip Türk aydınlarının ve yalan ve iftiralara yoldaşlık ederek Milletimiz aleyhine kararlar alan çevrelerin dikkatlerine sunmak niyetimizdir. Çalışmalarımızın siyaset üstü ve siıyaset dışı olacağı tartışmasızdır.Yalan ve iftiralar karşısında tarihin, olayların gerçek yüzünün ve nüfus biliminin ışığında bir EYLEM PLANI'nı hayata geçirmenin her vatansever Türk aydını için milli bir dava ve görev olduğu inancındayız. Türk aydınlarının,medyamızın,üniversitelerimizin,sivil toplum kuruluşlarının konuya sahip çıkar hale getirilmesi ve konuyla ilgili müşterek bir dil sağlanması ayrıca önemli bir milli davadır.Yurtiçinde ve dışında konuyu milli bir dava görev ve sorumluluğuyla üstlenmeye hazır bütün vatansever aydınlarla iş ve gönül birliğine açık olacağız...

Şevket Bülend Yahnici Eğitim Dostları Vakfı Mütevelli Heyet Uyesi - BASE Yönetim Kurulu Üyesi


Not : İlk günlerden bu yana benzer faaliyetler dolayısıyla bitmez tükenmez enerjisi ve adeta tek başına sürdürdüğü araştırma/,bilgi/,belge/, doküman /, arsiv çalışmasıyla hepimize ( bütün Türk aydinlarina) örnek teşkil edecek gayretlerde bulunan değerli araştırmacı, gazeteci, yazar Mehmet Arif Demirer Bey TEKAR'ın kuruluşuna da öncülük etmiş; aşağıda isimlerini vereceğimiz kişilerin bir araya gelerek böyle bir hizmet etrafında bulusmalarini sağlamıştır. Mütevelli heyetin ve TEKAR'ın kurucu yönetim kurulu Başkanı kendisidir. Yönetim Kurulu geçici üyeleri ve Vakıf Mütevelli Heyet üyeleri aşağıdaki gibidir.
Yönetim Kurulu üyeleri:

MÜTEVELLLİ HEYETİ

1 - MEHMET ARİF DEMİRER, Makine Yüksek Mühendisi, Yazar, Vakıf Başkanı

2 - YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN, Anayasa Mahkemesi e. Başkanı

3 – Dr. HÜSEYİN AĞCA, em. Öğretmen Albay

4 – ORHAN TAN, em. Tümgeneral, FEYM Grubu Başkanı

5 – Prof. SADIK TURAL, ATATÜRK Kültür, Dil, Tarih, Yüksek Kurumu e. Başkanı

6 – SADİ BAYRAM, em. Bürokrat (Vakıflar Genel Müdürlüğü)

7 – Prof. HALUK KABAALİOĞLU, İktisadi Kalkınma Vakfı e. Başkanı

8 - ŞEVKET BÜLENT YAHNİCİ, EDV Mütevelli Heyeti Üyesi

9 - ÖZGÜN ÖKMEN, EDV Başkanı

10 - FATMA SARIKAYA, Endüstri Mühendisi

11 – Dr. NECATİ SAYGILI, Kimya Mühendisi

12 – Prof. MEHMET TOMANBAY, İktisatçı

13 – Dr. MUHAMMET KEMALOĞLU, Gazi Binbaşı, TRT Genel Müdürlüğü

14 – ABDURRAHMAN KÜÇÜK, Tarihçi, Akademisyen

15 – Doç. ÖMER LÜTFÜ TAŞÇIOĞLU, em. Kurmay Albay 16 - NASIR YÜCEER, em. Albay (ATASE Başkanlığı)

17 - ERKAL KUZUOĞLU, em. Tuğgeneral,

18 – Prof. CEMALETTİN TAŞKIRAN, em. Albay, Tarihçi Yazar

19 – Prof. SERAP TAŞDEMİR, Amasya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı

20 - HÜSNÜ MERDANOĞLU, em. Bürokrat (Başbakanlık), Tarihçi Yazar

21 – KAYA DEMİRER, TURYİD Başkanı, Gastronomi Uzmanı

22 - MEHMET ÖZBEY, EDV Mütevelli Heyeti Üyesi

23- MAYA DEMİRER, öğrenci

YÖNETİM KURULU

1 - MEHMET ARİF DEMİRER (BŞK)

2 – SADIK TURAL

3 – CEMALETTİN TAŞKIRAN

4 - NASIR YÜCEER

5 - ERKAL KUZUOĞLU

DENETİM:

HÜSEYİN AĞCA

ÖZGÜN ÖKMEN

CEMALETTİN TAŞKIRAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler