Erdoğan ve sonrası, kulislerde yeni gündem!
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren’in gündeme getirdiği AKP’ye yakın muhafazakarlar arasında dolaşan WhatsApp mesajının sahibini köşe komşusu Taha Akyol açıkladı.
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "Ya AKP giderse" tartışmalarının iktidara yakın muhafazakar gruplar arasında da dillendirilmeye başlandığını belirtirken, tanınmış bir hocanın "Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayalım" mesajını WhatsApp gruplarında dolaştığını dile getirmişti.
Taşgetiren’in köşe komşusu Taha Akyol, söz konusu mesajın kime ait olduğunu açıkladı.
Taha Akyol’un Elif Çakır’dan aktardığına göre, iktidarın değişme ihtimalini dillendiren "Tanınmış hoca" Hayrettin Karaman. Karaman’ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en değer verdiği isimlerden biri olması ise dikkat çekiyor.
Akyol, yazısında, "Karar TV’de 'Bi' Karar Ver' programında Elif Çakır, söz konusu Hocaefendi’nin Hayrettin Karaman olduğunu söyledi. Bu, özellikle önemlidir. Çünkü Karaman fıkıh profesörüdür ve müstebit hükümdarların baskıları yüzünden fıkıhta kamu hukukunun gelişmediğini yazmıştır." ifadelerine yer verdi.
Taha Akyol, yazısını şu ifadelerle tamamladı:
"Dinselleştirilmiş böyle bir kültürde HSK’nın bir siyasi kılıç gibi yargı üzerinde dolaşmasını sorgulayabilir misiniz?! Malum ‘dört bakan’ın niye Meclis’te aklandığını sorabilir misiniz?! AB’nin ısrarla talep ettiği yolsuzlukla mücadele yasalarını “bizim iktidarımız” niye çıkarmıyor diye eleştirebilir misiniz? Türkiye’nin yolsuzluk algısında dünyada 86. sıraya düşmesini mesele yapabilir misiniz?..
Halbuki bunlar İslam açısından kul hakkı, haram, beytülmal, hakkaniyet kavramlarına giren konulardır.
İktidarı dinselleştirmek dinin ahlaki ve manevi yönünü nasıl boşaltıyor görüyor musunuz?
Fıkıh Profesörü Hayrettin Karaman CB sistemine evet oyu vermeyi farz ilan etti!.. Ama o sistemde denetim var mı, hataları, yolsuzlukları önleyecek bağımsız kurumlara yer verilmiş mi diye sormak aklına bile gelmedi. Çünkü bağlandığı tarihsel gelenekte yok bu konular.
Netice: Çağımızda denetlenebilir ve istibdada gitmesi önlenebilir bir devlet yönetimi ancak modern kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve özgürlüklerin güçlü olmasıyla mümkündür."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.