Gram altın için Kasım ayı uyarısı! Piyasa uzmanı rakam da verdi

Gram altın için Kasım ayı uyarısı! Piyasa uzmanı rakam da verdi

Altının gramı geçtiğimiz günlerde 960 liraya kadar düşmüştü. İki dündür tekrar yükselişe geçen altının gramı 1020 lira seviyelerinde işlem görüyor...

Altının gramı geçtiğimiz günlerde 960 liraya kadar düşmüştü. İki dündür tekrar yükselişe geçen altının gramı 1020 lira seviyelerinde işlem görüyor. Dünya merkez bankalarının en çok da Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz artırımları sonrasında dolardaki değerlenmeyle birlikte düşüşe geçen ve hafta başından bu yana toparlanan altının gramı için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik değerlendirmelere bulundu. Memiş, kasım ayının ortalarını işaret ederek altının seyriyle ilgili kritik değerlendirmeler bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kasım ayının ortaları için gram altın tahminiyle yatırımcıları uyardı. Memiş, düşüşün ardından yeniden yükseliş eğilimine geçen altın ve gümüş için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Altın ve gümüşte hedef neresi?" başlıklı videosunda şu ifadeleri kullandı:

ALTININ ONS FİYATINA DİKKAT ÇEKTİ

ALTININ ONS FİYATINA DİKKAT ÇEKTİ

18.55'te görülen dolar 18.55-18.61 aralığın da. Euro TL 18.32 seviyesinde. Euro dolar paritesi 098.63'te biraz daha toparlanma isteğinde. Yıl sonu için 130 dolar öngörümüz aynı brent petrolde. Altının ons fiyatı iki hafta önce 1615'e kadar geriledikten sonra hızla toparlandı. Şu anda 1702 dolar seviyesi güçlü direnç. Yukarıda 1725 dolar seviyesi var. Kırılırsa ekim ayı içinde yine direnç seviyeleri görebiliriz.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Gram altın TL piyasada 1017-1025 lira aralığında. Biraz daha yükselişin devam ettiğini gözlemiyoruz. Gümüşte agresif yükselişler önemli. Dün yüzde 9 ile sert yükselen fiyatlar var. Şu an 21 dolar seviyesinde. Yüzde 1.26'lık bir direnç seviyesi ile karşımızda. 21 dolar seviyesi kırıldıkça yükselişlerin devam ettiğini göreceğiz. Ara ara kar satışlarıyla düzeltme olabilir. Gümüşün gramı 12.52 seviyesinde görüyorsunuz, serbest piyasalarda 13 lira seviyesinde. Fiziki taraftaki fiyat 13 liraya kadar yükseldi.

GRAM ALTIN İÇİN KASIM AYI TAHMİNİ

GRAM ALTIN İÇİN KASIM AYI TAHMİNİ

Ekim ayında paritelerde, emtialarda, kripto paralarda beklediğimiz yukarı yönlü hareketleri görmeye başladık. Kasım aylarında yeni rekorlar göreceğimizi söyleyebirilirim. Gram altın TL yeni zirvelerle kademeli yükselişlere devam edecektir. Kasım ayı ortalarında yeni zirveler göreceğiz. 1040, 1060, 1090 derken, kasım ayı ortalarında 1200-1280'leri göreceğiz. Yıl sonu öngörümde herhangi bir değişiklik yok.

EKİMDE YÜKSELİŞLER BAŞLAYACAK

EKİMDE YÜKSELİŞLER BAŞLAYACAK

Haziran ayında, temmuz, ağustos, eylül tatil ayları, ekimde yeni yükselişler başlayacak, hazır olun uyarım vardı. Dün TÜİK enflasyon rakamını açıkladı. Yüksek bir enflasyon rakamı. Bir önceki yüzde 80.2 idi. 83.45 açıklandı. Yükselmeye devam ediyor. Enflasyon yükseldikçe iş yeri, konut kiralarında zamlar gündeme gelebilir.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 7500 TL TAHMİNİ

ASGARİ ÜCRET İÇİN 7500 TL TAHMİNİ

Asgari ücretlilerde de zam oranlarını görmüş olacağız. Benim tahminim 7250-7500 lira civarında yeni asgari ücret uygulanabilir. Diğer önemli husus da Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam ediyor olması. Tek haneli faiz belirlediniz madem, tek hamlede indirim yapın, piyasaya gösterin. Her toplantıda 100 baz olunca risk priminiz artmaya devam ediyor. Yine dolar kurunda şu anda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Dolar endeksinin gerilemesi içeride dolar TL kurunun düşüşünü etkilemiyor. O yüzden farklı politikalar uygularken sancılı süreçten geçtiğimizi gözlemliyoruz.

SEÇİM SÜRECİNDE TÜM MUSLUKLAR AÇILACAK

SEÇİM SÜRECİNDE TÜM MUSLUKLAR AÇILACAK

Bir de konut kredi oranları var. Faizleri 0.99 olarak belirleyebilirler. Ancak bu 1 seviyesinin altında kredi kullanacak vatandaş olacak anlamına gelmiyor. Uygulamada böyle bir şey yok. Sadece ekranlarda rakam var. Uygulamada yüzde 2,05 civarında oranlar. Bunun altında konut kredisi yok. Vatandaşlar bankaya gidince paraya ulaşımı da zorlaştırıyorlar. Seçim süreci yaklaştıkta bütün musluklar açılacak, nakit gelecek ama bunu bir anda yapacaklar. Şu anda kredi kullanacak arkadaşlar paraya ulaşamayacağını düşünmeli.

EV VE ARABA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUM

EV VE ARABA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUM

Ev araba fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Aksine yükselişler bekliyorum. Kirada da aynı şekilde. Dolar bazlı emlak fiyatları düşebilir ama TL bazlı araç ve konut fiyatlarını düşeceğini tahmin etmiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler