Günde 100 Bin site hackleniyor
Evde veya işte, bilgisayar ve telefonlarımız her saniye en az 4 yeni zararlı yazılım tarafından yoklanıyor.
Yeni yazılımlar, Divan İstanbul Taksim Oteli’nde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban ve ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal yenilikleri anlattı.
Toplantıda, bireysel kullanıcılara yönelik efsanevi ESET NOD32 Antivirus’ün yanı sıra ESET Internet Security ve ESET Smart Security Premium programlarının 2020 yılı sürümleri tanıtıldı. Yeni sürümler, en güncel virüs, truva atı, solucan, rootkit ve botnetlerin yanı sıra oltalama teknikleri, fidye yazılımları, casus programları ve kripto madenci yazılımları gibi kötü amaçlı kodlarla mücadele etmek üzere tasarlandı.
Güvenli teknolojinin keyfini çıkarın
Tam 32 yıldır dijital cihazları ve içerdikleri verileri davetsiz misafirlere karşı koruduklarını söyleyen ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, “Hem bireyler hem kurumlar, korunmaya dair sürekli ve artan bir endişe içinde. Haksız değiller, global düzeyde her yıl yeni ortaya çıkan 130 milyonu aşkın zararlı yazılım; finansal ve kişisel bilgilerimizin, fotoğraflarımızın ya da kurumsal verilerimizin peşinde. ESET olarak bu saldırılara özgün ve yenilikçi siber güvenlik çözümlerimizle cevap veriyoruz. Dünyaya yayılmış araştırma merkezleri ve 1.600 kişiyi aşan uzman siber güvenlik personelimizle geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde kullanıcılarımız dijital sistem ve cihazlarında güvenli teknolojinin keyfini çıkarıyor” diye konuştu.
İnternet siteleri büyük tehlike altında
ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal da dünya genelinde 1.7 milyar adet web sitesi olduğını belirterek, "Her gün 100 bin site hackerlar tarafından hackleniyor. Yazılımlarını güncelleme yapmayan internet siteleri büyük bir tehlike altında" dedi.
Endişe duymadan bilgisayarı açabilmek…
Özel verilerimiz hiç olmadığı kadar hedef altında. Global düzeyde her yıl yaklaşık 130 milyon yeni zararlı yazılım ortaya çıkıyor. Dijital sistemlerimiz her saniye 4 yeni tehditle karşılaşıyor. Kişisel, özel ve parasal verilerimiz, yeterli korunmayan sistem ve cihazlar nedeniyle açığa çıkıyor ve siber hırsızlar tarafından kendi amaçları uğruna kullanılıyor. Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin de en çok tercih edilen antivirüs markası olan ESET, işte bu nedenle yeni sürümlerindeki uygulamalarında özel hayatın gizliliğini dikkate alıyor.
Oltalama - homoglif saldırılarına önlem
Oltalama mesajları, en yaygın kandırılma yollarının başında geliyor. Geliştirilen Oltalama Önleme Teknolojisi (AntiPhishing), sadece kötü amaçlı e-postalardan değil, orijinal web adreslerindeki karakterleri benzer karakterlerle değiştirerek son kullanıcıları kandırmaya yönelik homoglif saldırılarına karşı da koruyor.
Gelişmiş Makine Öğrenimi Katmanı
Makine öğrenimi (Machine Learning), çeşitli algoritmalar yardımıyla yazılım örneklerini temiz, zararlı veya potansiyel olarak istenmeyen biçiminde sınıflandırıyor. Yeni Makine Öğrenimi Katmanı, derin öğrenme yöntemleriyle hem yüksek tespit hem de düşük hatalı tespit oranı elde etmek için tasarlandı. Bu sayede daha önce hiç görülmemiş tehditlere karşı çok daha iyi koruma sağlıyor.
Kurumsal gizlilik: Tam Disk Şifrelemesi
ESET, 2020 yazılımlarında kurumsal gizililiğe de yeni bir katmanla katkıda bulunuyor. Kurumsal verilerin sızması, bu verileri barındıran cihazların kaybolması ya da çalınması, şirketler için çok büyük endişe kaynağı. Bu endişeye odaklanan ESET, kurumsal gizliliğe tam disk şifreleme ürünü ESET Full Disk Encryption (EFDE) ile çözüm sunuyor. Bu yazılım sayesinde iş cihazlarında depolanan veriler şifrelenebiliyor ve yetkisiz kişilerin erişimi engellenebiliyor. EFDE, tek bir konsoldan kolayca yönetiliyor.
İç tehditleri önlüyor: Safetica
Kurumsal veriler; endüstriyel casusluk, kötü niyet, ihmalkârlık veya sadece personel hatası nedeniyle de sızabilir. ESET’in veri sızıntısı önleme (DLP) çözümü Safetica, ağ denetim özellikleriyle hassas verilerin ağ dışına çıkmasını engelliyor. Hassas verilerin ne şekilde kullanılması gerektiği konusunda kullanıcıları bilgilendiriyor ve yetkisiz cihazların işyerinde kullanılmasını da önlüyor. Safetica gibi DLP çözümleri, Türkiye’de Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK), Avrupa’da ise Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) kurumlar için öngördüğü korunma yöntemleri arasında yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.