Hes Kodu Faşizmdir

HES kodu adıyla ortaya atıla uygulama  demokrasi ile asla bağdaşmayan bir eylemdir.

Kimlik numrasının bulunduğu bir ülkede ayrıca yeni numaralar uydurup kullanmaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz.

Bu çeşit uygulamalara bireysel ve toplumsal olarak tepki göstermeliyiz.

Geçen hafta Ankara’da bir markete girecektim.

Kapıdaki kişi  ateşime baktı ve HES kodu sordu.

Ben de nedenini sordum. HES kodu olmayanın giremeyeceğini söyleyince  “ HES kodum olsa bile söylemiyorum ve markete de girmiyorum” dedim.

65 yaş üstünü evlere kapayarak, toplu taşım araçlarına binmelerini yasaklayarak, HES kodu uygulamaları ile korona ile mücadele edilmez.

Bir gün bunların hesabı mutlaka sorulur.

Kimse bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden ve D vitamini  kullanımından söz etmiyor..

Şu HES kodu saçmalığının işleyişine göz atalım:.

Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması hayatın her alanında kullanılıyor. Peki HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır?

HES kodu nerelerde kullanılır? .

Salgının ardından mobil uygulama ile koronavirüs kontrol ve takibini vatandaşların hizmetine sunan Sağlık Bakanlığı, kontrollü sosyal hayat için "HES kodu" uygulamasını başlattı.

Şehirler arası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanan HES kodu, kısa sürede hayatın tüm alanlarına yayıldı.

HES kodu nerelerde kullanılıyor?

Bu çerçevede, 30 Mayıs'ta illere gönderilen genelgeyle şehirler arası toplu ulaşım araçlarıyla (uçak, tren, otobüs) yapılacak seyahatlerde, "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılması zorunluluğu getirildi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmalar, her türlü biletleme işleminde HES kodu talep etmeye başladı.

Salgın döneminde tedbirlerini artıran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de sınavlarda görev alacaklardan HES kodu talep etti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü ise 1 Eylül'den itibaren ziyaretçilerin cezaevlerine HES koduyla giriş yapmalarını kararlaştırdı.

İl Umumi Hıfzıssıha Kurulları da koronavirüs tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu uygulamasının kullanılmasına karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile HES uygulaması üzerinden özel bir yazılım hazırlayarak okullarda yaşanabilecek sağlık problemlerinin takibine başladı. HES kodları dikkate alınarak okulda bir kişide sağlık problemi olduğunda okul yöneticilerinin telefonuna otomatik olarak SMS gönderecek sistem, gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınmasını sağlıyor.

Toplu ulaşım ve konaklamada da HES kodu istenecek

Son olarak şehir içi toplu ulaşımda ve konaklama tesislerinde de HES kodu zorunluluğu getirildi.

Bu kapsamda, başta belediyeler olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşları, kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı HES uygulaması arasında gerekli entegrasyonları sağlayacak.

Böylece, şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığında da HES koduna göre kişilerin takibi yapılacak.

Tüm konaklama tesislerinde müşterilerden istenecek HES kodu da salgınla mücadelede etkin rol oynayacak.

HES kodu nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde.

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodun hangi kurumla paylaşıldığına ilişkin liste görüntülenebiliyor.

Açıklamalar gereksiz kelime kalabalığı oluşturuyor.

Kimlik numarası varken anlamı da bulunmuyor.

Bu tip uygulamalar  komünist veya faşist ülkelerde yapılır.

Türkiye komünist bir ülke değil. Faşist bir ülke de değil.

HES kodu bizi faşizme yaklaştırıyor.

65 yaş ütüne yapılan zulüm de bu yaklaşımı güçlendiriyor.

Devlet yönetirken ayrıntılara dikkat edilmeli.

Yapılan her eylem tüm dünyaca izleniyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.