Kalbi çürüten besinler açıklandı!

Kalbi çürüten besinler açıklandı!

Sağlığına dikkat etmek isteyen vatandaşların belirli besinleri tüketmemesinde fayda var. İçerisinde bulunan sodyum, şeker ve yüksek oranda kötü yağlar kalp sağlığı için büyük tehlike arz ediyor...

Sağlığına dikkat etmek isteyen vatandaşların belirli besinleri tüketmemesinde fayda var. İçerisinde bulunan sodyum, şeker ve yüksek oranda kötü yağlar kalp sağlığı için büyük tehlike arz ediyor. Uzmanlar kalp sağlığını tehdit eden yiyeceklerin listesini açıkladı. İşte detaylar...

Büyük tehlike içeriyor! Kalbi çürüten bu besinleri hayatınızdan hemen çıkarmalısınız. Kötü yağların sıkça kullanımı hastalıkların en büyük destekçisi oluyor. Daha sağlıklı bir yaşam ise bu besinleri hayatımızdan çıkarmakla mümkün oluyor.

-SOFRA TUZU

Tuz, hastalıklara davetiye çıkarıyor. Tuzun içerisinde bulunan sodyum kalp ve damar sağlığını olumsuz etkiliyor.

-SALATA SOSLARI

-SALATA SOSLARI

Hazır salata sosları aslında tam bir gizli şeker ve tuz kaynakları. Uzmanlar, salata soslarının sağlığı bozduğunu söylüyor.

-CİPSLER

-CİPSLER

Cipsler kolestrol, kalp krizi ve felç gibi tehlikeli hastalıklara yol açan son derece zararlı yiyecek grubu arasında geliyor.

-KONSERVE SEBZELER

-KONSERVE SEBZELER

Çevre ve sağlık örgütlerinin yaptığı yeni araştırmaya göre konserve kutularda satılan gıdalar yüksek miktarda BPA içeriyor. BPA adlı kimyasalın bazı sağlık sorunlarına yol açtığı biliniyor.

-İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ

-İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ

Şarküteri ürünlerinin büyük bir bölümü koruyuculuk sağlaması için sodyum nitrat içeriyor. İnsan vücudu için atardamarların sertleşmesine ve daralmasına sebebiyet verebiliyor.

-PATATES KIZARTMASI

-PATATES KIZARTMASI

Kızarmış patates içerdiği yüksek orandaki doymuş yağ nedeniyle kalp ve damar hastalıkları ortam oluşuturuyor.

-MISIR GEVREKLERİ

Mısır gevreği obezite, iltihaplanma, yüksek kolesterol ve diyabete zemin hazırlayan aynı zamanda kalp sağlığını tehdit eden bir besin olarak Amerikan Gıda Dairesi tarafından tasdik ediliyor.

-KETÇAP

Sadece iki yemek kaşığı ketçapta 320 miligram sodyum bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler