Kar Yağışı Asıl Bugün Geliyor!

Kar Yağışı Asıl Bugün Geliyor!

Mart Kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Mart'ın yarısı kış yarısı yazdır atasözlerini boşuna söylememiş atalarımız. Kar yağacak mı? Okullar ne zaman tatil olacak?

Mart Kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Mart'ın yarısı kış yarısı yazdır atasözlerini boşuna söylememiş atalarımız. Ancak bu sene geciken kar yağışı kısa sürmüş, kuraklık hat safhada devam etmekteydi. Mart ayının ilk yarısının kış olması beklenirken ılıman iklimin hakim sonrasında adeta mevsimler döndü dedirten sonuçlara ulaşılmaktaydı. Ancak havalar Mart ayının ortası itibari ile birden soğuyacak. Öyle ki 14 Mart akabinde yoğun kar yağışı hakim olacak.

1. Cemre, 2. cemre düşse de havalara bir etkisi olmayacak gibi duruyor. Bugün itibari ile iyice etkisini gösteren soğuk hava dalgası ilerleyen günlerde yerini kar yağışına bırakacak. Peki kar yağacak mı? Kar ne zaman yatacak?

Mevsimler adeta yer değiştirdi. Mart ayının da ilk yarısı ile son yarısı da yer değiştirmiş gibi duruyor. Öyle ki Mart'ın 15'inden sonra ısınması beklenen havanın aksine daha da soğuyacağı, İstanbul'da da kar yağışının başlayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün itibari ile soğuk hava dalgasının daha da etkisini göstereceğini belirtti. Yapılan açıklama da Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. denildi.

Havalar soğumaya başladı
Havaların soğumaya başlaması özellikle de kar ve don uyarılarını da beraberinde getirdi.

İstanbul'a kar yağacak mı?
İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna cevap veren Kerem Ökten, "Değişime açık. 9 - 10 Mart tarihlerinde Ülkemizin batısında önemli hava olayları olma ihtimali var. Özellikle rüzgar anlamında. Takipteyim. Umarım değişir." diyerek vatandaşları uyardı. 'Sivas, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı'da kar ve don etkisini gösterecek iken, hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle de okulların tatil edileceği söyleniyor. Ancak İl Valilikleri tarafından gelmiş resmi bir henüz yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler