Naci Görür iki bölgeyi uyardı: ''Kaç büyüklüğünde olacak?'' tahmin etti

Naci Görür iki bölgeyi uyardı: ''Kaç büyüklüğünde olacak?'' tahmin etti

Prof. Dr. Naci Görür iki bölgeyi uyardı: ''Kaç büyüklüğünde olacak?'' tahmin etti.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Yaşanan büyük felaketin ardından ülkede deprem tartışmaları yeniden alevlendi. Hatta tartışmaların ötesinde vatandaşlar güvenli yerler arıyor. Deprem tehlikesi düşük olan yerlere akın ediyorlar. Ülkede iç göçe sebep olan deprem sonrası vatandaşlar merak ediyor. Bir sonraki depremler nerelerde olabilir? Türkiye'de deprem açısından en riskli en güvenli il/ilçeler hangileri? Bu soruların cevabı için uzman isimlerin yorumları yakından takip ediliyor. Bunlardan biri de şüphesiz Prof. Dr. Naci Görür. Deprem uzmanı sık sık tahminlerde bulunuyor. Bilimsel veriler ışığında nerelerde deprem olabileceğini belirtiyor.
"KUZEY ANADOLU FAY HATTI BÜYÜK DEPREM ÜRETME ENERJİSİNİ BOŞALTTI"
Prof. Dr. Naci Görür de FOX TV ekranlarında katıldığı programda çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Görür, "Çorum tam Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde. Bu kuşağın tamamı, Türkiye'nin tamamı, hatta dünyanın en aktif büyük depremler oluşturabilen kuşağı içerisinde. Bu kuşak aşağı yukarı Bingöl- Karlıova'dan çok büyük ölçüde Marmara Denizi'ne kadar enerjisini tüketti. Büyük deprem üretme enerjisini boşalttı." dedi.


"7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"
Açıklamasının devamında "Şimdi Marmara'yı bekliyoruz" diyen Profesör Görür şöyle devam etti: "Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür'ün olduğu yer aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde belki deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten hep söylüyoruz. Tunceli-Pülümür 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794'te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu."

Türkiye'nin en güvenli illeri:

Konya,

Karaman,

Artvin,

Rize,

Trabzon,

Ordu,

Giresun,

Yozgat,

Samsun,

Sinop,

Kastamonu,

Bartın,

Kırklareli,

Kırıkkale,

Kırşehir,

Aksaray,

Niğde,

Mardin,

Şırnak,

Siirt,

Batman,

Ardahan,

Mersin,

Antalya,

Zonguldak ve Ankara..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler