Kerkük’te 28 Yıldır Sokak Sokak Gezip Bıçak Bileyerek Kazandığı Parayla 5 Çocuğunu Okuttu

Kerkük’te 28 Yıldır Sokak Sokak Gezip Bıçak Bileyerek Kazandığı Parayla 5 Çocuğunu Okuttu

Irak'ın Kerkük kentinde 28 yıldır seyyar bileyicilik yapan Mahmud Ahmed, ilerleyen yaşına rağmen haftanın 6 günü sabahtan akşama sokak sokak gezerek mesleğini sürdürüyor

Üç tekerli seyyar arabasıyla yıllardır Kerkük'ün her mahallesini adım adım gezen 70 yaşındaki Ahmed, bıçak bileyerek kazandığı parayla 5 çocuğunu okutup büyütmüş.

AA muhabirine konuşan Ahmed, cuma hariç haftanın 6 günü çalıştığını ve işini çok sevdiğini söyledi.

Her mahalleye bir gün ayırdığını belirten Kerküklü, "En çok kasap dükkanı ve şarküterilerin olduğu yerlerde müşterilerim var. Cumartesi günleri Çay, pazarları İskan, pazartesi Şorca, salı Rahimava, çarşamba Hüriyye, perşembe günleri ise Korya Mahallesi'ne gidiyorum." dedi.

Ahmed, merkez dışında Kerkük'ün Altunköprü ve Tazehurmatu nahiyeleri ile Tuzhurmatu ilçesinden gelen müşterileri olduğunu da aktardı.

"Müşterilerimin memnuniyetine dikkat ederim. Yaklaşık 15 yıllık müşterilerim var." diyen Ahmed, işini 28 yıldır her daim özenle ve eksiksiz yapmayı prensip edindiğini dile getirdi.

"Kazandığım parayla çocuklarımı büyüttüm ve okuttum"

Bunca yıl ailesinin geçimini sağladığı mesleğini yorgunluk bilmeden sürdüren usta bileyici, şunları kaydetti:

“Kerkük'ümüzün her tarafını mahalle mahalle gezip bıçak bileyerek kazandığım parayla çocuklarımı büyüttüm ve okuttum. Çalışmak ve hareket etmek yorar, ama bu benim için yorgunluk değil, hemşehrilerimize hizmettir. Her sabah saat 06.00'dan akşam 17.00'ye kadar bıçak bileyerek vatandaşımıza hizmet ediyorum. Sürekli beni arayıp 'bıçağım köreldi' diyen vatandaşlarımıza severek yardımcı oluyorum."

Ahmed, ihtiyaç sahibi bazı aileler için ücret almadan bıçak bilediğini ve bunu yaparken çok mutlu olduğunu ifade etti.

Sadece bıçak değil balta, makas, satır, döner bıçağı gibi bilenecek tüm malzemeleri bilediğini belirten Ahmed, ithal malların kısmen etkisi olsa da mesleğini özenle yaptığından işlerinde azalma olmadığını aktardı.

En çok kurban bayramlarında iş yapıyor

Ahmed, en çok kurban bayramlarında iş yaptığını ve o günler yaklaşık 14 saat çalıştığını söyledi.

Kerküklü usta, işlerin yoğunluğu nedeniyle yıllardır bayramı doyasıya yaşayamadığını ancak kazancından mutlu olduğunu dile getirdi.

Gücü yettiği sürece işini sürdürmek istediğini belirten Ahmed, "Bıçak bileme mesleği oldukça meşakkatli. Ben bu mesleğe gençlik yıllarımda hevesle başladım. Kazancı da iyi olunca bırakamadım. Çalıştıkça işi sevmeye başladım ve mesleğime bağlandım. Ama çocuklarım bu mesleği yapmak istemiyor. Onlar okudukları bölümlerin işini yapıyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler