Kılıçdaroğlu: Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var

Kılıçdaroğlu: Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mezitli’de polis memuru Sedat Gezer’in şehit olduğu PKK saldırısından sonra iktidarın CHP’yi suçlamasına çok sert tepki gösterdi.

Halk TV yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var. Kumpas kurulan ben utanıyorum, bunlar utanmıyor. Şehidi bile kendilerine rant malzemesi yapmaktan çekinmiyorlar. CHP ve bana kumpas kurmayı, yandaş gazetelere, televizyonlara manşet atmayı şehitten daha çok önemsiyorlar. Bu utanmazlık, vicdansızlık, akılsızlıktır" ifadelerini kullandı:
Kılıçdaroğlu, "iktidarın seçime kadar bu tür kumpaslara devam edeceğini" belirterek şöyle konuştu:

“Bu kumpas tam bir rezalettir. Seçime kadar buna benzer rezaletler yapacaklarını biliyorum. Biz hazırlıklıyız. Bu rezaletlerle beni sindireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz sinmeyiz. Eğer geri adım atacağımı sanıyorlarsa yine yanılıyorlar. Bir adım geri gitmeyeceğim. İktidara hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne beni ne CHP’yi ne milleti sindiremezsiniz. CHP bu cumhuriyeti kurmuş, yurtseverlerin partisidir. CHP’yi terörle ilişkilendirmek için kurulacak bu gibi bütün kumpasları boşa çıkarmasını biliriz. DNA raporları ellerindeyken yalan söyleyip kumpas kuruyorlar. Taksiciyi şahit gösteriyorlar. Peki devlet nerede? Devlet ne yapıyor? Gerçekten ben utanıyorum, bunlar utanmıyorlar.”

Ne olmuştu?
Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine 26 Eylül Pazartesi günü akşamı terör saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuştu. Saldırı sonrası saldırganlardan birinin kimliğinin Dilşah Ercan olduğu belirtilmişti. Saldırının hemen ardından Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin raporunda 'gazeteci' olarak yer aldığına ilişkin iddialar sosyal medyada gündem olmuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın açıklamasında iddialara ilişkin olarak "CHP’nin; 2012 yılında yapmış olduğu, 2013 yılında kamuoyu ile paylaştığı; o dönem bütün siyasi partilere yolladığımız, halen daha da referans bir kaynak olarak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir sayfasından CHP’ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından, "Bile bile yalan söylediniz" diye tepki göstermişti.

Son yaşanan gelişme ile Mersin'deki terör saldırısını PKK üstlendi. Yapılan açıklamada saldırıyı gerçekleştirenin Dilşah Ercan olmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler