Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

"KUDRET" Mi , "YALAN" MI ?..

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ni de neredeyse unutturdular. Andımızı ise kaldırdılar.
Türk!..
Öğün,calis,guven...
Ne mutlu Türküm diyene!..
Yuksel Türk!.. Senin için yüksekliğin hududu yoktur!..
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!..
"Türk gencligi" dememek lazım,öbürküler alınganlık gösterir.
"Ne mutlu Türküm diyene" mi olurmuş, bu nasıl irkciliktir?
"Türk oğün " bu ne saçma laftır; ötekiler ogunmesin mi?
"Yüksel Turk", nasıl söz " öbürleri yukselmesin mi?..
"Damarlarındaki asil kan" ...Hele bu hiç olmadı..." Damar", "damardaki kan", hem de "asil" inden...Bu nasıl bir kafadır, artık dünya değişti,bu boş lafları terketmek lazım.
Vs. , vb. laflarla oyalana oyalana, bugünlere getirildik.
İslam, kavmiyeti rededer; muslumanlikta milliyetçilik olmaz ; Türkçülük hastalıktır; ayaklar altına alınmalıdır yollu islami kılıf da giydirilmiş bir solvo ateşi ile bırakınız Türkçülük etmeyi ; Turklugumuzden ,dilimiz Türkçeden utanır hale getirildik. İnsanlarımız "Turkum" derken etrafa bakıyor -tedirgin- acaba bir duyan/ duyup alınan olur mu,diye? Türkçeden duyduğumuz utançtan Karamanoglu Mehmet'i hain ilan eyleyip ; " dil bayramı mulga" deyip ; dergahta,bargahta Türkçeden vazgeçtik diyebiliriz...Gidişat onu gösteriyor.
Dünyaya bir bakın ve musluman dunyasina bir göz gezdirin...
Kavmiyetciligi bize yasaklamaya kalkanların halini görün...
Bırak kavmiyeti Libya'da kabileler savaşıyor.Misir'da ihvan,musluman kardeşler,Sisi,Mursi olmuş paramparça...Yemen hem etnik hem mezhep kavgasının ortasında bolunuk...Vahhabilik sadece muslumanlik için değil,araplararasinda bile bir büyük problem...Saddam Arap milliyetçiliği yaparak musluman Türkmene olmadik zulmü yaparken ses çıkarmayan İslam dünyasına ne denir? Sahlik zamanı Rıza Şah'ın ,arkasında ayetullahlik rejiminin yaptığı Farscilik ( acem milliyetciligi) ve Türk ayrımcılığı (Azerbaycan Turklerine, Kasgayilere ,Turkmenlere) hak mıdır ve muslumanliga uyar mı?
Kavmiyetcilik birilerine göre sadece Turk'e yasak. Araba,Pestun'a, Rıza Sah'a, Humeyni'ye, Hikmetyar'a,Rabbani'ye, Saddam'a, Mursi'ye,Sisi'ye,Kaddafi'ye,Misel Eflak'a, Talabani'ye,Esad'a, Afrika'nin mehdi bozuntularina,Barzani'ye,Nasir'a, Apo'ya ,Faysal'a ,Taliban'a vs. vb. bir sürü muslumana (!) serbest...
Sonra da biz ,bu üzerimize üzerimize gelen keşif propaganda karşısında giderek sesimizi kısa kısa bugünlere gelecegiz/getirilecegiz.
Andımız oylanacak..." okutmazsam namertim" dediğimize utanıp oy veremiyecegiz. "Evinin karşısına yazdirmazsam namussuzum" dediğimiz sözü hem kendimiz unutacağız,hem millete unutturmaya çalışacağız. "Hesabını sorup,Yüce Divanda yargılatacağız" dediğimiz; saati 17.25 i gösterir hale getirdiğimiz konuyu hiç olmamış,yaşanmamış günler hanesine yazacağız. TIPKI GEORGE ORWELL'IN "1984" UNDE OLDUGU GIBI...
Damarlarimizda akan ve o muhtaç olduğumuz kudret ne ki? .. Beni bilmem ama, bu ülkede damarlarında akan kan "yalan,yalan,yalan..." diye dolaşanlar maalesef hüküm sürüyor...Ben benim damarımda akan kanın "asil" olduğuna, Oğuz Ata'dan geldiğine,AŞİNA soyunun kanı olduğuna Sadri Maksudi'den Galip Erdem'e uzanan çizgide ( SOYA MENSUBIYET SUURU ILE) inanıyorum; bunun için de NE MUTLU TURKUM DIYENE demeye devam ediyorum. (Irkci/kavmiyetci olsaydım NE MUTLU TURK OLANA derdim.)
Türk , yukselmeli, ogunmeli,çalışmalı,güvenmeli...
Damarlarında "yalan"i değil; asil kanını dolastirmali...Muhtaç olduğumuz kudreti başka türlü yakalama şansımız yoktur !..
Yalan herseyin ziddidir ve herseye karşıdır.
Demokrasiye ,adalete, hukuka,hukukun üstünlüğüne, bilime,hakka,hakkaniyete herseye karşı: YALAN...
Cehalete, haksızlığa,yolsuzluga,ahlaki bozukluğu,vurgunculuga, yoksulluğa her olumsuza sebep : YALAN...
Hayatımızdan yalanı defetmezsek isimiz zor...Bir büyük damar temizliği şart...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum