Öztürk Yılmaz: Acil Haller Bakanlığı acilen kurulmalı!

Öztürk Yılmaz: Acil Haller Bakanlığı acilen kurulmalı!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz 1 yıl önce yaptığı önerisini son günlerde çıkan yangınlarla birlikte yineledi. Öztürk Yılmaz açıklamasında, "Acil Haller Bakanlığı acilen kurulmalı!" dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayında kritik açıklamalarda bulundu. Yılmaz özellikler son günlerde başlayan yangınlar hakkında yaptığı açıklamada, “Ormanlarımız yanıyor! Çare ne? Geçen yıl da önermiştim. “ACİL HALLER BAKANLIĞI KURULMALI!” Çözüm önerimiz budur!” dedi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayınla dikkatleri üzerine çeken Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, önemli açıklamalar yaptı. “Geçen sene 500 noktada yangın çıkmıştı. Bu sene tekrar Marmaris'te orman yangınları başladı. Geçen yıl çok konuşuldu. Bu sene de çok konuşuluyor. Her gün zaten tek yaptığımız şey konuşmak, her kanalda bunlar konuşuluyor. Uzmanlar çıkıyor, yetkilileri açıklama yapıyor, halktan tepkiler geliyor, sivil toplum kuruluşları bir şeyler söylüyor ama her zaman olduğu gibi bir Ortadoğu ülkesi olarak konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor. Sonra unutulup gidiyor, tekrar aynı şeyleri yaşıyoruz. Tekrar konuşuluyor, tekrar açılıyor. Biz klasik olarak ders almıyoruz, ders çıkarmıyoruz. Söylenen sözlere itibar etmiyoruz. Eleştirileri alıp onların doğruları ne olabilir? diye onlardan yararlanmıyoruz ve maalesef hep aynı senaryo hep aynı şeyler devam ediyor.” dedi.

ACİL HALLER BAKANLIĞI KURULMALI

“Biz Yenilik Partisi olarak bu olaylar olmadan önce yapmış olduğumuz somut bir öneri vardı. Bundan yaklaşık bir yıl önce Acil Haller Bakanlığı kurulması önerisinde bulunmuştuk.” Diyen Öztürk Yılmaz, “Son zamanlarda çıkan yangınlar ve yaşanan olaylar bir kere daha ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Yangınlar bu kadar farklı yerde olduğu zaman hemen acil durum ilan etmek gerekir. Bu durumlarda orduyu, polisi kullanacaksınız. Hiçbir koordinasyon yok. Kızılay’ı, AFAD'ı, Orman Bakanlığı doğal afet olduğu zaman topu birbirine atıyor.” Şeklinde konuştu.

KAMU KURUMLARI KOORDİNE EDECEK!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Sel, yangın, deprem gibi doğal afetler olduğu zaman yetkiyi ve koordinasyonu tek elde toplamak, acil görev gücü oluşturmak ve buna uygun istihbarat ile bütçe oluşturmak için Acil Haller Bakanlığı kurulmalıdır. Bakanlık tarafından hemen acil durum ilan edersiniz. Bütün yetki sizde olur, belediyeler de koordine olur ve anında müdahale edersiniz.

300 BİN STADYUM ALANIMIZ KÜL OLDU

Öte yandan Acil Haller Bakanlığı olsa acil bir müdahale gücü olur. Bünyesinde teçhizatını ona göre düzenler ve ülke sathında kurum kuruluşu bir bakanlığın olduğu gibi yayılır ve tek elden olduğu için ihtiyaçları doğrudan tedarik eder ve sorumluluğunu da üstlenir. Bugün hiç kimse sorumluluk almıyor. Mesela 2019 yılında ne zaman ki bu orman söndürme işi özelleştirildi? O günden bu yana ne kadar alanımız yandı biliyor musunuz? 300 bin stadyum. 1 stadyum değil, 300 bin stadyumun büyüklüğünde orman alanlarımız yandı. Hiçbir kişi bundan dolayı sorumluluk üstlenip bir şekilde istifa etti mi veya kamuoyu bunlarla ilgili oluşan hassasiyetin tatmin olduğunu gördü mü? Görmedi. Hal böyle olunca kimse sorumluluk üstleniyor. Yenilik Partisi olarak bizim önerimiz kurumsal bir öneridir. Deprem, sel gibi doğal afetler olduğu zaman sorumlu tutacağımız bir bakanlık olsun. Acil Haller Bakanlığı kurulsun ve sorumluları kamuoyuna hesap versin. Ben bu öneriyi Türkiye'de ilk defa dile getiren kişiyim. Dünyada da böyle Acil Haller Bakanlığı çok sayıda ülkede var. Özellikle doğal afetlerin olduğu ülkelerde bu bakanlıklar hizmet veriyor. Türkiye’de de Acil Haller Bakanlığı kurulsun ve ihtiyaç duyulması durumunda diğer tüm kurumları koordine ederek doğal afetlere karşı mücadele etsin.

YENİLİK PARTİSİ ÜLKENİN VE HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNUYOR

Ben öneri sunuyorum. Nedir bu öneri? Acil Haller Bakanlığı’nın tesis edilmesi bütçesinin ona göre çıkartılması ve Türkiye’de bu işlerin tek elden yürütülmesidir. Sorumluların hesaba çekilmesini istiyoruz. Geçen ne oldu? Hiçbir bakan bundan dolayı istifa etti mi? Bir müsteşar istifa etti mi? Hiçbir kurum yetkilisi istifa etti mi? Etmediler. İşte böyle tek bir yerde olsa direk yakasına yapışırsın. Bu yüzden Yenilik Partisi olarak biz acilen önerimizin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Son olarak, Yenilik Partisi neden bu öneriyi sunuyor? Çünkü Yenilik Partisi ülkenin ve halkın sorunlarına somut çözüm sunarak siyaset yapıyor. Siyaseti koltuk kapmak için yapmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler