Öztürk Yılmaz’dan şoke eden esnaf ziyareti! Asgari ücret ile çalışanlar bırakın bir aileyi 1 inek besleyemez hale geldi!

Öztürk Yılmaz’dan şoke eden esnaf ziyareti! Asgari ücret ile çalışanlar bırakın bir aileyi 1 inek besleyemez hale geldi!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde şok eden bir gerçeği ortaya çıkardı.

Türkiye’de her geçen gün artan fiyatların ardından şok eden bir gerçek Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde ortaya çıktı. Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarında esnafı ziyaret eden Öztürk Yılmaz, hayvan pazarında herkesin dikkatini çeken bir hesaplama yaptı.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR 1 İNEĞİ BESLEYEMEZ HALE GELDİ

Öztürk Yılmaz, esnafın verdiği fiyatların ardından yaptığı hesaplamada, “30 kiloluk bir balya saman 60 TL ve 50 kiloluk yem ise 350 TL fiyata alınıyor. Bir inek bunlardan günlük ortalama 200 TL tüketiyor. Ayda ise 6 bin 600 TL’ye bir ineğin sadece yemi ve samanı geliyor. Bu hesaba göre bir asgari ücretli bir ineği besleyemez. Asgari ücretli bırakın 4 kişilik bir aileyi geçindirmeyi bir ineğin bir ayda tükettiği saman ve yem ücretini bile karşılayamaz hale geldi.” dedi.

BELEDİYELER KURBANLIK SATIŞI YAPANLARA DESTEK VERMELİ

Öte yandan kurbanlık satışı yapanların insanların kurban ibadetini yerine getirmesi için bir kamu hizmeti yaptığını belirten Öztürk Yılmaz Kurban Bayramı için şehirlerde kurbanlık satışı yapan satıcılara destek olunması için belediyelerin yer parası almaması gerektiğini dile getirdi. Kurbanlık hayvan satıcılarının zor durumda olduğunu dile getiren Yılmaz, "Kurban Bayramı için burada kurbanlık satışı yapan satıcılara bu ekonomik sıkıntıda destek olmak için belediyelerin yer parasını almaması gerekir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler