Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

SECIME GIDERKEN HUKUK VAZIYETIMIZ...

Bir yargılama esnasında ister sulh veya asliye hukuk hakimi, ister tapu kadastro,iş,ticaret gibi bir mahkemenin reisi veya üyeleri; ya da sulh,asliye,ağır ceza gibi bir mahkemede yine hakimlerden biri , eğer ki, YSK Başkanının ettiği lafları edecek olsa bunun adı IHSAS-I REY'dir ve REDDI HAKIM SEBEBIDIR.
YSK Baskani meslektaşımız, maalesef iki konuda etmemesi gereken lafları sarfetmistir.Biri,sayın Erdogan'in 3. kere aday olup olamiyacagi konusudur ; diğeri de Imamoglu' nun adaylığı meselesidir.
Her ne kadar bu hususlarda bahis konusu sözleri sarfettikten ve bu sözler kamuoyuna yansidiktan sonra muhtelif medya organları aracılığıyla tevil veya düzeltme gayretleri gostermisse de bu gayretlerin bir fayda ve sonuç verdiği söylenemez. Tevil ve düzeltme konusunda göstermekte olduğu telaş da, aslında yaptığı işin hukuk zemininde uygun olmadığını kendisinin de farketmis olmasındandır.
Aslında adına hukuksuzluk, hukuk dışılık denilen illet bizim için yabancı bir durum değildir.2002 seçimlerini hatırlayacak olursak...
Ürdün vatandaşı olan bir kişinin basinda olduğu Partiyi seçimlere sokmadik mi?
Aynı Partinin SPK nezdinde seçimlere girme yeterliliği yok iken allem kullem seçimlere girmesini saglamadik mi?
Aynı yeterlilik problemini yaşayan Dehap'i seçimlere sokmadik mi?
Sayın Erdogan'in isminin seçim pusulalarını AKP genel başkanı olarak yazılması bir başka kaydı digerdir.
Bahceli,Baykal, o zamanki YSK Başkanı ve yine bazı " yüksek yargi" müdahaleleri ile 3 Kasım seçimlerine gidildi.O zaman da hukuk uygulanmis olsa idi şu 20 yıllık dönem yaşanmamış olurdu.
Şimdi, bindik bir alamete, gidiyoruz seçime...Kazaya gelmeden gidebilcez mi malum değil.
Bir tanıdık arkadaşından aldığı mütalaa doğrultusunda bir fikir oluşturduğunu söyleyebilen bir YSK başkanı ile bu seçim nasıl sağlıkla yürüyecektir? Anayasanın açık hükmü ortada iken " tanıdıktan mutelaa" nasıl bir iştir, Allahaskina?
O mutelaayi veren hukukçu demez mi " kardeşim aç Anayasayı oku,bana ne soruyorsun?.." Ama,mesele " Erdogan'in adaylığının önünü nasıl açabilirim " konusunu ders konusu yapmış; buna karşılık da " Imamoglu'nun onu nasil kesilir?" diye fikir ürettiği apaçık olan ve bunu ifadeden cekinmemis bir curetle IHSAS-I REY belirtebilmis bir YSK kafasıyla seçime yol alıyoruz.
Bu iş adliye koridorunda REDDI HAKIM sebebi olurdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.