Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Son ses son nefes için, fedakâr insanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum

06.02.2023 Pazartesi 04:18 7,7 etkili olduğu süre 65 saniye 13.24'te 7,6 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü… İşte 11 ilimiz…Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Elâzığ, Kilis, tarihin sayfalarına bu illerimiz artık yerlerini almışlardır.

Toplamda 11 ilimizin ortalama nüfusu 13 milyon, depremdeki ölü ve yaralılarımız çok çok fazla…

Deprem sabahından bir an evvel durumlara müdahale etmek için Öyle durumlar oldu ki, hava şartları uçaklara, helikopterlere yıkılan yollar köprüler kara araçlarına yol vermedi.

Öyle anlar oldu ki, bu bölgelerdeki en önemli alanlarda görev yapan vatandaşlarımızın, hatta görevli afat Kızılay sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri hem kendileri enkazın altında olduğu gibi annesi babası kardeşi belki de eşi ve çocuğu enkaz altındaydı veya görevli olduğu ya da nöbetçi olduğu alanlarda imkânsız şartlara rağmen yine de görevlerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptılar.

Askeri ve sivil uçaklarımızın inemediği yerlere uçaklarımız zorda olsa indi. Helikopterlerimiz hava şartları nedeniyle zor olsa da ulaşılacak yerlere ulaştı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem KINIK ve AFAD Başkanımız Yunus SEZER çok soğukkanlılık ile durumu koordine ederek yönetti. Merkezde alınan kararlar önlemler alanda, sahada uygulaması zor olsa da geç de olsa harekete geçildi. Elbette ki imkansızlıklar vardı, çaresizlikler vardı.

Devletimiz bütün gücünü kurumları ve STK sıyla üstesinden gelmeyi başardı. Kolay değil 11 il, yıkılan alan çok büyük, Avrupa’daki birçok ülkeler den büyük alan yıkılmış enkaz haline gelmiş bir durumda.

Depremin olduğu 06 şubat sabah saatlerinden itibaren 11 ilimizde Türk polisimiz, Türk askerimizin Bakanlıklarımızın, AFAD, KIZILAY ve S.T. Kuruluşları, eli öpülesi sessiz kahramanlarımız gönüllü sivil vatandaşlarımızın, çok çeşitli alet ve edevatla arama kurtarma ekiplerimizin birbirleri ile koordineli disiplinli çalışmalarından dolayı

Askerlik vazifesini yerine getirirken terörle mücadele sırasında yaralanan fakat 1053 nizamnameden dolayı vazife malulü olamayan arkadaşlarımızın hukuk arayışlarında yardımcı ve yol gösterdiğimden kanaat önderi olmamdan dolayı Deprem bölgelerinden Şahsıma ulaşan verileri direkt devlet büyüklerime nazımın geçtiklerine ileterek ilgilendiklerinden dolayı

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU' ya, İçişleri Bakan yardımcısı Mehmet ERSOY'a

Aile ve sosyal politikalar bakan yardımcısı İsmail Ergüneş’e, Aile ve sosyal politikalar bakan yardımcısı Fatma Öncü' hanımefendi ye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe TÜRKMENOĞLU hanımefendiye,

AK parti MKYK üyesi Milletvekili Sayın metin KÜLÜNK beyefendiye, AK parti genel merkez sosyal politikalar başkanlığı engelli, şehit gazi koordinasyon uzmanı Serap TAY hanımefendiye

Hava kuvvetleri komutanlığı Hava uçuş hareketlerini düzenleyen Tümgeneral Yaşar KADIOĞLU Generalimize, Tüm birlikleri ile sahaya inen 3.Ordu Kurmay Başkanı Gazi Tümgeneral Davut ÂLÂ Generalimize,

Bitlis koruma polis evi şehirci trafik bölge trafik şube müdürü Soner ERSOY’a

Tokat Niksar emniyet müdürü Ahmet YILMAZ amirime, deprem bölgesi Adıyaman Gölbaşında

Afetlere müdahale müdür asistanı hemşerim Fatih YILMAZ beye, Kızılay afetler birim başkanı hemşerim Mustafa AKÇA beye,

ASİYAD genel başkanı hemşerim Osman YILMAZ beyefendiye

Teşekkürlerimi sunar, enkaz altından kurtulan ve deprem mağduru olan ailelerimi-*ğçzin sizlere selamlarını ve teşekkürlerini onların vekili olarak sizlere iletiyorum.

Bu yazımız tarihin sayfalarında not edilecektir. Sizin iyilik yaptığınız bu güzel insanlarda sizleri hiçbir zaman unutamayacaklardır. Derdimiz Allahlın rızasını kazanmak bir gönle dokunmak; “hepimiz kazandık”

Saygılarımla selamlıyorum

Yazmaya devam edeceğim. Doğru ve güvenilir adrestesiniz. Beni izlemeye devam edin.

Mustafa GAZİM (Kurubacak)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum