Türkan Şoray 54 yıl sonra yeniden sahneye çıktı

Türkan Şoray 54 yıl sonra yeniden sahneye çıktı

Türkan Şoray, usta sanatçı Kadir İnanır'la 1970 yılında kamera karşısına geçtiği ve "Azize" karakteriyle hafızalara kazındığı, unutulmaz filmi Kara Gözlüm'ün şarkısını, 54 yıl sonra "Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi" gecesinde söyledi

Türk sinemasının "Sultan"ı Türkan Şoray, usta sanatçı Kadir İnanır'la 1970 yılında kamera karşısına geçtiği ve "Azize" karakteriyle hafızalara kazındığı, unutulmaz filmi Kara Gözlüm'ün şarkısını, 54 yıl sonra "Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi" gecesinde söyledi.

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, aynı zamanda Türkan Şoray ile Kadir İnanır'ın ilk kez birlikte oynadığı filmde, "Sevemedim Kara Gözlüm" şarkısını Belkıs Özener seslendiriyordu.

Usta sanatçı Türkan Şoray, Netsanat tarafından düzenlenen "Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi" etkinliğine katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, usta oyuncu Şoray'ın hayat hikayesinin anlatıldığı kısa video da gösterildi. Netsanat Senfoni Orkestrası Şoray'ın başrol oynadığı yapımlardan "Mavi Eşarp", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Dila Hanım", "Bodrum Hakimi", "Artık Sevmeyeceğim", "Yılanı Öldürseler", "Sultan", "Dert Bende" ve "Kara Gözlüm" filmlerinden unutulmaz şarkıları yorumladı.

"Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi"
Melis Kızılaslan, Zeynep Burcu Altınel ve Hande Everes'in solistliğinde gerçekleşen konserde, sahneye çıkan Şoray, etkinliğe emeği geçenlere ve izlemeye gelenlere teşekkür ederek, "Hoş geldiniz. Tüm sevdiklerimi görüyorum. Ne güzel, ne mutlu. Bugün burada sizlerle bir araya gelmek, şarkılarımı dinlemek, birlikte izleyecek olmak, beni son derece mutlu etti. Bu gece benim için çok özel bir gece" dedi.

Müziğin kendi yaşamındaki önemini anlatan ve bir dönem İlham Gencer'in işlettiği kulüpte müzik dersleri aldığını dile getiren sanatçı, şunları kaydetti:

Türkan Şoray gecede
"Biliyorsunuz müzik ruhun gıdası. Müziksiz bir dünya düşünemeyiz. Benim çevirdiğim filmlerde hep çok güzel müzikler oldu. Bugün bu muhteşem senfoni orkestrasıyla bu müzikleri beraber dinleyeceğiz. Heyecandan ne söyleyeceğimi unuttum. Bütün bunları, bu gecenin güzelliğini sinemaya borçluyum. Yaşasın sinema diyorum. İyi ki sinema oyuncusu olmuşum."

Yaklaşık iki saat süren etkinliğin sonunda sanatçı, "Sevemedim Kara Gözlüm" ve "Azize" adlı şarkılarını seslendirdi.

Türkan Şoray'ın (Azize), gazinoda Belkıs Özener'in sesinden "Oy Oy Bir Tanem (Azize)"
şarkısını söylediği sahne / Kara Gözlüm, 1970
Türkan Şoray'ın 54 yıl sonra Sevemedim Kara Gözlüm ile Azize'yi kendi sesiyle seslendirdiği an

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler